Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe 1-1 Beşiktaş

Fenerbahçe 1-1 Beşiktaş
 

Çekişmeli geçen maçta iki takım da birer puanla yetindi.


Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda güzel bir derbi izledik. İki tarafın da istekli olduğu, çekişmeli bir oyun vardı ortada.

Karşılıklı ataklarla geçen bir maçtı. Fenerbahçe, olmayacak goller kaçırdı. Beşiktaş, birçok atağından eli boş döndü. Ofansif ve güzel bir futbol oynandı.

Fenerbahçe, atak organizasyonlarında başarılı. Hücum yapan futbolcular birbirleriyle iyi anlaşıyor. Topu kanatlara açmasını bilen ve duran topları iyi kullanabilen bir Fenerbahçe var. Fenerbahçe'nin attığı Türk futbolunda gördüğümüz klasik gollerdendi, Hakan'ın hatası da Fenerbahçe'ye golde yardımcı oldu. Fakat Fenerbahçe, o pozisyon dışında mükemmel pozisyonlar yakaladı, değerlendiremedi. Özellikle Dia, bomboş pozisyonlarda topu dışarı gönderdi.

Fenerbahçe, defansını sağlam tutuyor. Adam paylaşımını iyi yapıyorlar, rakip takıma hücum yaptırmıyorlar. Tek eksikleri arkalarına atılan toplar.

Beşiktaş'a gelirsek, çok iyi bir hücum hattı var fakat defans hattında problem var. Top, kaleciye çok sık geliyor. Yeteri kadar iyi bir savunma yapamadıklarından rakibe pozisyon veriyorlar.

Atakta özellikle Guti ve Quaresma çok etkili. Guti'nin pasları mükemmel. Quaresma'da görülmemiş bir futbol zekası var. Çalımları muhteşem. Akıllıca oynuyor, bu da Beşiktaş'a katkı sağlıyor. Bu iki futbolcunun Beşiktaş'ı sırtlayacağını düşünüyorum.

Bernd Schuster, Nihat'la başlamakla bence hata yaptı. Tamam, başladı ve Nihat'ı denedi fakat daha sonra oyundan Nihat yerine Aurelio'yu almayı gerçekten büyük bir yanlıştı. Bobo, oyunda Nihat'a göre çok daha kısa bir süre görev almasına rağmen Nihat'tan daha faydalı bir görünüm sergiledi.

Güzel bir derbi olduğuna inanıyorum. İki takım da izleyenlere keyif zevki verdi. Takımlara teşekkür etmekle beraber başarılar diliyorum.

 
Toplam blog
: 313
: 1350
Kayıt tarihi
: 21.03.07
 
 

1996'nın ilkbaharının dünyaya getirdiği birçok çocuktan biriyim. Milliyet Blog'da yazmaya yaşım h..