Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe 4 ofansla 4 çeker olur mu? (Fenerbahçe 4-0 Akhisar Belediyespor)

Fenerbahçe 4 ofansla 4 çeker olur mu? (Fenerbahçe 4-0 Akhisar Belediyespor)
 

Fenerbahçe; 15. hafta mücadelesinde, Kadıköy'de Akhisar Belediyespor' u 4-0 mağlup ederek, açık ara liderliğini sürdürdü.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Egemen (Bekir), Hasan Ali, Mehmet Topal, Alper (Webo), Cristian, Kuyt, Sow, Emenike (Mehmet Topuz)

Akhisar Belediyespor: Evren, Sonko, Uğur, Emrah, Merter, Bilal (Mustafa), Sertan, Niasse, Güray, Kenan (Erkan), Bruno

Fenerbahçe; rakibine önde baskı kurmayı ve ofans futbolu oynamayı seven Akhisar karşısında maça pek de istediği gibi başlayamadı. Özellikle Bruno ve Niasse'nin fizik güçlerini iyi kullanmaları ve Emenike ile Sow'un yapamadığı topla boş alanları hızlı katetmeleri nedeniyle geride zaman zaman zor anlar yaşadı.

Rakibin bu cesareti Fenerbahçe'nin de istediği atakları geliştirememesine ve oyunu daha temkinli oynamasına neden oldu. Ta ki 24. dakikada Sow'un ceza yayından şutuna Sonko'nun vücudunu siper etmesi, ancak gayri ihtiyari bir şekilde topa açık olan koluyla müdehalesi sonucu, ikinci sarı karttan takımını yalnız bırakana kadar. Bu dakikaya kadar dengeli giden maçta şartlar Fenerbahçe lehine değişti.

Akhisar takımının 10 kişi kalması ile kadro kalitesi ve fizik gücü yüksek olan Fenerbahçe karşısında tutunabilmesi oldukça güçtü. Ancak Fenerbahçe'nin bu pozisyonda kazandığı penaltıyı Kuyt ile değerlendirememesi, Akhisar'ın 43. dakikaya kadar takım direncini ayakta tutmasını sağladı.

Bir penaltı ve bir net pozisyonu önleyen Akhisar kalecisi Evren'in 43. dakikada hatalı kullandığı degajın kısa düşmesi, Kuyt'ın da bu hatayı iyi değerlendirerek Emenike'ye pasını çıkarmasıyla, hem eksik olan rakibine karşı Fenerbahçe'nin devre arasına 1-0 önde girmesini sağladı, hem de 10 kişi oynayan Akhisar'ın bu deplasmandan puan çıkarma umutlarını oldukça azalttı.

Ersun Yanal, ikinci yarıya Alper'in yerine Webo'yu alarak, eksik oynayan rakibine karşı ofans hattını dörtledi. 11'e 11 oynanan maçlarda bu tercih orta alanı zayıflayan Fenerbahçe açısından oldukça riskli iken, sayısal üstünlüğün ve ev sahibi olma avantajının olduğu bir maçta mantıklı olabilir.

Ersun Hoca'nın bu hamlesi ile Fenerbahçe'nin önde kurduğu baskı da önemli atakları ve golleri de beraberinde getirdi. 53'de Sow, 58'de Webo ve 68'de Alves'in kafa vuruşunu kale önünde tamamlayan gecenin en çalışkanı Kuyt'ın vuruşu ile 4-0'lık üstünlük sağlandı.

Deplasmanda 10 kişi kalmış Akhisar takımına bu akşam çok daha fazlası da atılabilirdi. Ancak özellikle Emenike'nin ceza sahasında pas tercihlerinde ağır kalışı ve zaman zaman beceriksizliği, Sow'un ise uygun pozisyonda bulunan arkadaşlarına pas atmaktansa, bencilce şut denemeleri, Fenerbahçe'nin ofansif açıdan gücünün yanında dağınıklığına da neden oldu.

Her iki oyuncunun da en az Kuyt ve Webo kadar profesyonel davranması ve takım oyununa daha fazla adapte olarak, pas tercihlerini yerinde kullanmaları gerekir. Hemen hemen her maç yapılan bu hatalar, bir çok pozisyonun heba edilmesine neden olmakta.

Ersun Yanal'ın takım ritmini olumsuz etkileyen bu tür davranışlara hassasiyet göstermesi gerekliliğini belirtmekte birlikte, takımın 15 haftalık süreçte sergilediği güzel futbolu ve açık ara liderliği için tebrik etmek gerekir.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..