Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe 55. dakikada çökmeye başlıyor

Fenerbahçe 55. dakikada çökmeye başlıyor
 

Fenerbahçe, bu akşam Buca karşısında, evinde farklı bir maç kazandı. Ancak 90 dakikanın farklı bölümlerinde, sezon başından bu yana nasıl bir çizgide ilerlediğinin resmini çizmiş oldu. Bir kaç maç haricinde bir çok maçta olduğu gibi hızlı başladı ve pozisyonlar üretti. İlk yarı boyunca daha fazla oyuna hakim olan daha az hata yapan takım oldu. Bunu da Alex'in ve Gökhan Gönül'ün becerisiyle 3 farklı skora dönüştürdü.

Ancak yine bir çok maçta olduğu gibi 50-55. dakikadan sonra çöküş başladı ve Sayın Kocaman yine müdahale etmek için takımın gol yemesini bekledi, tabi yaptığı değişikler doğru müdahaleden sayılacaksa! Maç başından bu yana aksayan Cristian'a ve Santos'a çözüm aramaktansa Alex'i ve Stoch'u oyundan almayı tercih etti. Halbuki Santos'un disiplinsizce ve defalarca tekrar eden top kayıpları ile rakip takıma verilen en az 3-4 tane yüzde yüz gol pozisyonu varken. Orta alandaki pasifliği nedeniyle rakibi Yobo ile başbaşa bırakan Cristian sayesinde boşa geçen onca zaman varken. Özellikle kaybedilen Ankaragücü ve Gaziantep maçlarında, gerektiği anda yapılmayan oyuncu değişiklikleri sonu hazırlamıştı.

Takım orta alanda ve özellikle libero hattında zayıf kaldıkça stoperlerimiz Allah'a emanet. Geride kalan 13 maçta 2, 69'luk gol ortalaması varsa, unutulmamalı ki 1, 38'lik de yenilen gol ortalaması var. Eğer ki Fenerbahçe bu yumuşak karnına devre arasında takviye yaparsa ligde çok farklı bir takım izleyeceğimizden eminim. Artık Lugano ya da Emre'nin yokluğundan yakınmaktansa bu oyunculara takviye yapmak şart oldu. Aksi takdirde her maçta kazanmak için 3 ve daha fazla gol atmak zorunda kalırız. Buca'ya verilen net pozisyonlara baktığımızda; yeri gelir 5 gol bile maçı kazanmaya yetmeyebilir.

Aykut Hoca'ya maçın gidişatını iyi analiz ettiği sürece tam destek...

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..