Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '08

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe 90'da güldü ama...

Fenerbahçe 90'da güldü ama...
 

www.gazetevatan.com


Fenerbahçe hakem Hakan Sivriservi’nin verdiği tartışmalı bir penaltı sonrası beraberliği yakaladığı Kayserispor önünde yine tartışmalı bir pozisyon sonrası galip gelmeyi başardı. Maç sonrası Kayserisporlu yöneticilerden zehir zemberek açıklamalar geldi haklı olarak. Fakat sahadan 3 puanla ayrılan taraf Fenerbahçe’ydi, hakemin kararlarını değiştirmek mümkün değil.

Maça yine kötü başladılar

Fenerbahçe, Kadıköy’de oynadığı karşılaşmalarda rakip kim olursa olsun üzerine gider skoru bulur sonra oyunu rolentide getirir, rakip üzerine gelmeye başladığında ise farka giderdi. Ancak Chelsea maçında olduğu gibi Kayserispor maçında da neredeyse ilk yarı sahada yoktu Fenerbahçe. Rakip dalga dalga kalesine gelirken belki akıllarda Londra’da oynayacakları tarihi maç vardı. Fakat üst düzey bir takım bu şekilde dağınık oynamamalı, yerleşmiş bir oyun felsefesi olmalı.

Kayserispor’un baskılı oyunu golü getirdikten sonra irkildi sarı lacivertliler. Yavaş yavaş risk almaya rakibin üzerine gitmeye başladılar fakat beklenen gol gelmedi ilk devrede.

Hakem penaltı yarattı

Fenerbahçe risk alarak oyuna başladı. Zico form grafiği sürekli düşen Kezman’ın yerine Semih’i, Carlos’un yerine Kazım’ı oyuna sürerek oyunu kontrol etmeye çalıştı. Beklenen gol gelmeyince hakem Hakan Sivriservi, ceza sahasına yapılan bir ortada kendini yere bırakan Devid’in pozisyonuna penaltı vererek Türkiye’de hala eski yönetim anlayışının değişmediğini gösterdi. Bu tarz pozisyonlara penaltı vermeye kalksanız her maçta 5-6 tane penaltı vermeniz gerekir.

Alex’in penaltısı ile öne geçen Fenerbahçe maçın son bölümlerine doğru iyice tempoyu artırdı. Pozisyonlarda buldu fakat gol bulamadı. Maç bitti denilirken takımın kurtarıcısı sahne aldı ve mükemmel bir kafa golü ile takımını rahatlattı. Pozisyon ofsayt kokuyordu fakat bu pozisyonda hakemin milimetrik bir karar vermesi mümkün değil ancak ilk penaltı pozisyonu hakem tarafından icat edildi.

Galatasaray’da kollanırdı bir zamanlar

Önceleri Galatasaray Avrupa kupalarında fırtına gibi eserken hakemler, federasyon… hemen hemen herkes tarafından kollanırdı. Aman Avrupa’da yüzümüzü güldürsünler yeter ki; …

Neden kollanırdı Galatasaray?

Türk futbolu ilerlesin, Avrupa’da ses getiren bir takımımız olsun… Aradan yıllar geçti. Değişen hiçbir şey olmadı. Şimdi federasyon ve hakemler akıllarınca Fenerbahçe’yi kolluyorlar. Şampiyonlar Ligi öncesi moraller bozulmasın diye çalıyor düdükler. Bir zamanlar Galatasaray için çalmıştı düdükler ve mücadele eden, savaşan takım elden ayaktan düştü zamanla. Mücadele edemez oldu rakipleriyle Avrupa’da. Şimdi Fenerbahçe kollanıyor, kolladıklarını sanıyorlar; fakat unutulmamalı ki; orda mücadele edecekleri takımlar kollanmadan ayakta durmayı başarmış dişe diş mücadele eden takımlar. Eğer onlarla sürekli yarışılması isteniyorsa ‘kollama zihniyetini’ bıraksınlar. Avrupa’da mücadele eden ekiplere daha çok faydaları olur!

Fenerbahçe camiası kendilerinin kollanmasına izin vermemeli. Bu takımları adına iyi bir şey değil. Tembel, hantal bir takım olacaklar eninde sonunda… Türk futbolunun ilerlemesini isteyenlerse Anadolu takımlarının önünü açsınlar artık, açsınlar ki; içerde dişe diş bir mücadele ortamı doğsun. O zaman Avrupa kupalarında başarı kendiliğinden gelir. Koruma, kollama zihniyeti bu ülkeyi ilerletmez!

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..