Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '10

 
Kategori
Voleybol
 

Fenerbahçe Acıbadem, söke söke şampiyonluğa

Fenerbahçe Acıbadem, söke söke şampiyonluğa
 

F.ACIBADEM


Fenerbahçe’li olanın Mayıs ayında işi zor, mecburlarmış gibi! her dalda, bütün takımları ya şampiyon, ya final four’da, ya finalde, şampiyonluk mücadelesi veriyor. Voleybol erkekler Şampiyon oldu tamamladı. Bayan basket play-offf oynuyor, Futbol ligde çok kritik maçlar yaparken 8 maçtır fol dahi yemiyor. Çarçamba Kupa finali ve Şanlıurfa... Bayan voleybol, Kupayı aldı, final oynuyor.


Başkan Aziz Yıldırım ‘100.yıldaki başarıyı yakalayacağız’’ diyor ama Fenerbahçe’li sporcular şimdiden bu görüntü ile o yıldan daha başarılı bir grafik çiziyor, taraftarı heyecandan heyecana sürüklüyor.


Bugün Eskişehirspor maçından önce Fenerbahçe Acıbadem’in maçı vardı. Ziraat Türkiye kupasını ellerinden söke söke aldıkları rakipleri V.G.S.T.T’e (kısa yazılışı bile uzun) bugün yine Roma’yı gösterdiler, papayı göstermediler. Maçı yine söke söke 3-2 kazanmasını bildiler.


Tam 2 saat süren maç, 5 set olmasına rağmen, Fenerbahçe açısından sanki 2 farklı devreydi.

Maça bir türlü konstantre olamadılar. Hatalı manşetler aldılar, servis atamadılar, doğru dürüst 3 pas yapamadılar, blok yediler, demorilize oldular. Rakip, Neslihan ve Poljak’ın yıldızlaşmasıyla ilk 2 seti neredeyse hiç zorlanmadan, alırken, Fenerbahçe Acıbadem’de arkadaşları, Gamavo’yı bir türlü devreye sokamadılar.


Fenerbahçe Acıbadem Şampiyonlar ligi, Ziraat T.Kupası, lig derken, epey yoruldu. İlk 2 setin sebebi bu olmalı ama sessiz ve oldukça başarılı gözüken antrenör Jan de Brant keçi gibi de inatçı anlaşılan. Ya da oyuncularına güveni çok fazla. Değişiklik yapmasa maç gidecekti.

Ve Fenerbahçe Acıbadem’de maçı yedekler kurtardı. Çok kötü bir gününde olan Pasör Drickx, Çiğdem ve Seda’yı kenara aldı. 3.sete çoktandır anlamsız b ir şekilde şans vermediği Naz Aydemir ile başladı. Onun yanına İpek ve Blom’u aldı. Libero zaman zaman Songül oynadı .


Naz müthiş bir maç çıkardı. Gamova’yı coşturdu. Gamova devreye girince bu defa da Nati tutulamadı. Hollanda’lı Blom müthiş servisler attı. Fenerbahçe’nin yedekleri gösterdi ki,

uzun süre yedek kalmayı hak etmiyorlar. Brant’ın son 2 maçta bunlarla işi kolay.


V.G.S.T.T Kupayı rakiplerine kaptırmanın hırsıyla, ilk 2 set, var gücünü kullandı. Muhteşem oynadılar. Rakiplerini yanlarına yaklaştırmadılar, zor durumda bıraktılar ama hepsi bu kadar.

Fenerbahçe, Fenerbahçe gibi oynamaya başlayınca dayanamadılar. Peş peşe 3 set verirken fazla direnemediler. Neslihan servislerde sık hata yapmaya başladı. Fenerbahçe seyircisi devreye girdi. Takımı ateşledi.


Finalin sonuna 2 maç kala Fenerbahçe Acıbadem ŞAMPİYON diyebiliriz. V.G.S.T.T ‘un hiçbir zaman karşılarında ilk 2 setteki Fenerbahçe’yi bir daha bulacağını sanmıyorum. Bu maçı alamadıktan sonra, hiçbir maçı alamazlar çünkü Fenerbahçe’nin yedeklerine yenildiler, ya ilk 6 da olanlar formda olursa?.


Fenerbahçe Acıbadem sezon başından beri gösterdiği voleybol show'a devam ede ede, Şampiyonluğa emin adımlarla, gidiyor, söke söke galip gelmeye, taraftarının haklı gururu olmaya devam ediyor. Futbolda ise Eskişehir de tamam.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..