Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Almanya'da nefes aldı (M.Gladbach 2-4 Fenerbahçe)

Fenerbahçe Almanya'da nefes aldı (M.Gladbach 2-4 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe; Uefa Avrupa Ligi C Grubu 2. maçında, deplasmanda M.Gladbach takımı ile karşılaştı.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Egemen, Hasan Ali, Topal, Meireles, Caner, Kuyt, Sow

Bundesliga'da sezona kötü başlayan rakibi karşısında maça oldukça istekli başlayan Fenerbahçe, rakibine oyun üstünlüğü kurduğu dakikalarda kalesinde golü gördü. Henüz 18. dakika, köşe vuruşundan dönen topu Havard ceza sahası içine ortaladı. De Jong'un kafa vuruşunda ev sahibi ekip öne geçti. (1-0)

Dakika 25, Cristian'ın frikikten attığı şık golle Fenerbahçe beraberliği yakaladı. (1-1) Dakika 40, Caner'in taç atışı yakınından kullandığı serbest vuruşta, pası alan Meireles, yaklaşık 30 metreden beklenmedik bir şekilde kaleye gönderdiği şut Fenerbahçe'yi öne geçiren golü getirdi. (1-2) İlk yarı bu şekilde sonuçlandı.

Dakika 70, Caner'in sol taraftan kale önüne ortasını Kuyt gole çevirdi. (1-3) Dakika 75, Fenerbahçe'nin orta alanda kaptırdığı topla buluşan Arango, sol kanattan uzak mesafeden ceza sahasına gönderdiği ortayı De Camargo gole çevirdi. (2-3)

Dakika 87, Krasiç sağda koşu yapan Kuyt'a pasını attı. Kuyt'ın ceza sahası içine gönderdiği top, defansa da çarparak uzak kale direğinde Cristian'la buluştu. Cristian Almanya'da skoru belirledi. (2-4)

Fenerbahçe; Yobo'nun yokluğunda, defansta zaman zaman sıkıntılı anlar yaşadı. Ancak yediği goller orta alanda, atak geliştirme çabasındayken yapmış olduğu top kayıpları sonucunda gelişti.

Stoperde Bekir maalesef hiç umut vaadetmiyor. Pres altında gereksiz riskler alma çabasında, heran top kaptıracak korkusuyla ekran başında hop oturup, hop kalkıyoruz. Ayrıca Egemen ile birlikte topu rakip alana şişirme alışkanlıkları, zaman zaman Volkan'ı da geri paslarıyla degaja zorlamaları, topun kısa zamanda rakibe geçmesine neden oluyor. Çünkü ileride hava hakimiyetini kullanıp, top indirecek bir oyuncumuz yok. Ne Kuyt ne de Sow bu tipte oyuncular değil.

Beklerden Gökhan bu akşam gerçekten çok çalıştı. Hatta bir topu çizgiden çıkararak, maçın havasının Fenerbahçe adına bozulmasını engellemiş oldu. Ancak Hasan Ali ile aynı anda çıkarak her iki tarafı da çok fazla boş bıraktılar. Rakibin fazla etkili olamayışı, geride fazla tehlike yaşamamızı engellemiş oldu.

Meireles ve Cristian orta alanın çalışkan isimleriydi. Özellikle böyle bir performans beklenmeyen Cristian, bu akşam 2 gole imza attı. Mehmet Topal ise fazla sorumluluk almaktan kaçındı. Top rakipteyken pres yaptı, ancak stoperlere yardım etme ve topu oyuna sokma konusunda pek istekli davranmadı.

Kuyt, henüz hazır bir görüntü sergilemedi, çok fazla top kaybetti, çok kötü paslar attı. Sow, yine rakip stoperler arasında kayboldu. Ayrıca Kuyt ile de iyi anlaştığı söylenemez. Caner de bu akşam çok fazla çaba harcayan oyunculardandı. Gollerde katkısı vardı. Ancak, rakiple gereksiz bir şekilde diyaloga girme alışkanlığı başına iş açabilir.

Fenerbahçe; takım olarak kazanma düşüncesinde oynadı. Özellikle top rakipteyken, alışkın olmadığımız bir şekilde pres yapan, alan daraltma çabasında olan bir görüntü içersindeydi. Ancak, topa sahip olduktan sonra, paslaşma, yardımlaşma, organize atak geliştirme konularında pek de iyi değildiler.

Fenerbahçe'nin özellikle basit top kayıplarına acilen çare bulması gerekli. Alman ekibi, çok ciddi bir rakip olmamasına rağmen, bu takımdan bu kadar kolay gol yemememiz gerekir.

Son haftaların iki travma takımının saha içersindeki üstünlük mücadelesi genelde top kayıpları ile sonuçlandı. Rakibine nazaran daha az hata yapan ve daha etkili oyuncuları bulunan Fenerbahçe, sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..