Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Antalya'da kazandı. Ama nasıl?

Fenerbahçe Antalya'da kazandı. Ama nasıl?
 

FENERBAHÇE


Fenerbahçe Antalya'da kazanarak rekorunu egale etti. Bu galibiyetin alınması sonrasında stad içinde küfürleşmelerin olduğunu gördük. Hatta sesin kısılarak seyirciye duyurulmadığını bu konuda digitürk bile bu ayıbı örtmeye çalıştı. Aslında maçın genel görüntüsünü yazmak istiyorum. Daha sonra ise görünen köyü sizlerle paylaşmak istiyorum.

Fenerbahçe maça çok iyi başladı. Önce ALEX gol ile tanışacakken kaleci Polat golü engelledi. Daha sonra güzel bir organizasyon ile Colin Kazım ile şık bir bitirici vuruş ile Fenerbahçenin golü geldi. Bu gol sonrasında maç rahatladı. Bu rahatlık arka direğe gelen bir ortanın Ali Zitouni kafa vuruşunun güzel bir yere gitmesi ile Antalya golü buldu. Gol güzel olmasına rağmen Gökhan'ın golde adamını arka direkte kaçırması ve Volkan'ın da açıyı iyi kapatamaması da bu goldeki başlıca hatalar idi. Benim futbol anlayışımda kaleciler uzak mesafeden gelen ortalarda kalesinden çıkıp topu uzaklaştırmaları veya el kullanma avantajı ile topu tutmaları hatta mesafe tanımaksızın kaleden çıkıp kalecilerin topu forvetlerin vuruşlarını engellemek önemlidir. Herkes farklı düşünebilir. Hata olmadan gol olmaz.

Antalya'da Fenerbahçe zor kazandı. Oyun zor olmasa da son dakika golü her zaman şans golüdür. Maçın yıldızı ALEX.. Colin KAZIM iyi oynadı. Antalya'dan ise Kaleci polat çok iyi oynadı. Maçın kopmasını farklı Fenerbahçe galibiyetini engelledi. Hatta belki de muhtemel beraberliği kazanacak bir oyun oynadı. Maçın yavaşlamasını tempo kazanmasını engelledi. TEBRİKLER..

Aslında maç çok kolay oynandı. Fenerbahçe istediği farklı skoru kazanmasını Guiza hakem ve direkler engelledi. Guiza çok gol kaçırdı. Hakem oyunu yavaşlatılmasına seyirci kalırken, kartlarını iyi kullanamadı. Uğur BORAL pozisyonunda kaleci polatın gol vuruşu yapmasını tutarak engellemesini penaltı ile değerlendiremedi. Bu büyük bir hatadır. Maçın berabere bitmesi durumunda büyük haksızlıktır. Hele hele tarihi rekor peşinde koşan bu takımın her bireyi bu ünvanını elinden almanın hesabını tarih boyunca affedemezsiniz.. Yazık olmayacak mıydı?

Fenerbahçe hafta içinde AVRUPA liginde galibiyetle dönerse, bu takıma ve DAUM için söylenecek sözler hala ertelenir mi? bilemiyorum..
Genel olarak son dönemde yapılan anketlerde sanki Fenerbahçe'nin başarısı tesadüfi bir başarı iken, Galatasaray'ın başarısı çok daha öne çekilmektedir. Muhtemelen ligin namglup takımlarından Eskişehir takımı bu hafta Galatasaray'a yenilmeyecek bir oyun segileyecektir. Kontrollü oyunu başarabilirseler, net bir galibiyet bile olabilecek bir sürpriz sonuç alabilirler. Tabi maç sahada oynanır ve kazanılır. Hakemlerin maçlara tesir etmemelerini diliyorum.

Fenerbahçe yöneticileri dış sahalarda takıma yapılan hareketlere tedbir almaları gerekmektedir. Bu uyarımı dikkate almazlarsa, ilerki haftalarda sorunlar daha büyük olacaktır. Küfürler ile başlayan periyot saldırılara dönüşme ihtimali düşünülmelidir. ÖRNEKLER: BURSA DİYARBAKIR ve son olarak ANTALYA neden hiçbir sebep olmaksızın hatta hakemlerin hiçbir Fenerbahçe lehine bir kararları olmadan bu saldırıların sebebi bulunmalıdır.

SEVGİ VE SAYGILARIMLA.. TOPRAK

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..