Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Beşiktaş karşısında ligi bırakmış gibi oynamıyor..

Fenerbahçe Beşiktaş karşısında ligi bırakmış gibi oynamıyor..
 

Herşey Beşiktaşa göre ayarlanmış, tahminler, goller, puanlar, kimlerin gol atacağı, kadrolar, kim kimle oynarsa Fenerbahçeyi daha kolay yener..

Fenerin iddası gitmiş, lige havlu atmış ama en önemlisi benliğinii ruhunu, kişiliğini kaybetmiş, bir Fenerbahçe...

Sakatlıklar, eksik futbolcular, cezalı futbolcular, bu bir derbi, ne olursa olsun, bu maç bir ezeli rakabet ligde iddası olmayan bir takım diye bu kadar küçümsenirmi? Bu futbolcuların ruhu, onuru, gururu yokmu?

İşte bunuda maç başladığında göreceğiz. Beşiktaş Sivasın mağlup olduğu bir haftada amaçsız Fenerbahçeye karşı galip gelip lider olacakmı göreceğiz? Saha, seyirci avantajı kartalda ama kanaryada ruhunu sahaya yansıtacakmı? diye düşünürken maçın başlaması ile birlikte Beşiktaş tak bir futbol ile sahne aldı. Fenerbahçe ise, defanstaki kurgusundaki eksikler nedeniyle, defansın ortasına Yasin ve Gökhan Gönülü koyması, halbuki gökhanı defansın sağına ortaya Deniz gibi oraya yabancı olmayan birini monte etse daha iyi olur diye düşünüyorum.

İki takımda şehitlerimize saygı ve eğitim destekli pankartlarla çıkarken, Beşiktaşlılar, "Toprak ona sahip çıkabileninidir" pankartı ile karşılık veririken, Fenerbahçeller de "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" parkatı ile tüm Türk milletinin duygularına tercüman oluyordular. Bu vatan tüm şehitlerini minnetle anarken, sonsuzdek hep anacaktır.

Fenerbahçe maçın ilk düdüğü ile birlikte atak bir futbol ve sağlam ayağa paslar ile iyi bir görüntü verdi. Bununla birlikte Beşiktaş ise kontrollü ve özellikle Delgado'nun rakip ceza sahası önünde isabetli ara pasları ile gol aramaya başladı. Gökhan Gönül ise yerinde hafta içi hiç idman yapmamasına karşılık yerini yadırgamayan bir futbol oynarken, birde Beşiktaşın atağında topu cizgiden çıkardı. Yanlız Beşiktaş kanatlardan etkili geliyor.


Maç beklenidiği gibi Beşiktaşın atak, Fenerbahçenin defansif oyunu ile başlmadı. Fenerbahçe defansta dikkaltli olurken, kontro toplarla gol araması, sağlı sollu ataklar yapması, derbiye yakışan, mücdeleci bir futbol izlememize sebep oluyor ilk 15, 20 dakikada.

Beşiktaş ise telaşlı görüntüsü ile birlikte ataklarını yapmaya, maçın bitiş düdüğüne kadar devam edeceğini gösteriyor. Ama karşılarında lige havlu atmış bir Fenerbahçe asla yok.. Fenerbahçeden de beklenen bu..


Dedik ya, Fenerbahçe onurlu bir mücadele veriyor. Beşiktaş kalesine yüklenen, gol arayan Fenerbahçe, topla oynma oranlarında ezici üstünlük de Fenerde, işte böyle bir ortamda, Guize, Gökhan Zan’ın bacak arsından kaçırdığı topu Rüştü’nün üstünden Kezman varı bir şekilde üzerinden aşırtarak topu filelere gönderdi. İnönü de soğuk duş etkisi yapan bir gol idi.

Beşiktaş şimdi daha çok gol için Fener kalesine gelecek, yalnız Fenerbahçeli futbolcular maçı bırakacak gibi değil, maça iyi adapte olmuşlar, sanki ligde havlu atan, yenilgiler alan bu takım değil, üstelik ilk onbirde oynayan 4, 5 futbolcusu da yok. İlk yarı Fenerbahçenin mücadeleci, derbiye yakışan güzel futbolu ile geçti. Beşiktaş ikinci yarı taktiksel olarak, yani kısaca daha fazla koşarak, daha fazla mücadele ederek, Fenerbahçe den daha çok galibiyeti istemeliler, zatan normal olanı da bu değimli?

Futbol işte böyle bir şey…

İkinci Yarı


Beşiktaş ikinci yarıya Yusuf’un oyuna alarak başladı. İlk yarıya göre daha atak ve canlı oynmaya başladı. Hatta Bobo ile gol bulması içten bile değildi. Ama Fenerbahçe maçı, derbiyi bırkma gibi bir niyeti yok, Deivid, Uğur, Ali Bilgin üçlü kombinasyonu ile, Beşiktaş sol kanadını çökerterek, Semih’e ikinci golü attırıyorlar. Futbolun süprizler oyunu bu olsa gerek. Hafta içinde yerlerde sürünen karizmayı maçta tavan yapıyor Fenerbahçeli futbolcular..


Bu arada yine Deivid bu sefer Emre ile nerdeyse birbirlerine gireçekler, anlayamadığım Fenerde bu kaçıncı kapışma, ve dışarıdan ne kadar çirkin bir görüntü veriyorlar, böyle önemli bir derbide veya sıradan bir maç olsun, iki aynı takım futbolcunun neyi paylaşamıyorlar ve nedense hep başrolde Deivid, yöneticilerin bir an önce çözmeleri gereken önemli bir konu bence..Fenerbahçe taraftarı böyle çirkinlikler görmek istemiyor sanırım. Ayrıca böyle bir davranış Fenerbahçe'ye pahalıya patlayabilirdi.Gelecek sezon için şimdiden önlem alınması gerek.


Beşiktaş 2-0 geriye düşmesine rağmen maçı bırakmıyor.Holosko fenerli futbolcuların rakip sahada topu kaptırıp, kontra yemeleri sonucu güzel bir vuruşla golü atıyor. 1-2


Bence maç Beşiktaşın golü ile daha heycanlı ve güzel olmaya başladı, nitekim golden sonra Beşiktaş gol için daha fazla yüklenmeye başladı.


Selçuk Ernst’e ceza sahası içinde yaptığı hareket bence penaltı, hemde bal gibi penaltı..Çünkü Ernst topu çeviriyor, sonrada yerde..


Beşiktaş sağlı, sollu ataklarına Fenerbahçeli futbolcular yüreklerini koyarak karşılık veriyorlar. Gerçekten Beşiktaş ikinci golü atmak için nekdar istekli ise, Fenerbhçeli futbolcular gol yememek için o kadar istekliler..


Uzatmalarda 5dakiklık süreye gelindiğinde dahi sahadaki mücadele sanki maç yeni başlamış gibi yüksek tempoda idi. Maçın bitimine iki dakika vardı ki iki kalede de birer gol pozisyonu yaşadılar.


Anlıyacağınız Beşiktaş Fenerbahçe derbisi, adam gibi derbi oldu. Fenerbahçe hiçbir dedikoduya mahal bırakmadan rakibinin beklide en önemli maçında eksik kadrosu ile, onurlu ve kişilikli bir mücadele yaparak İnönüde rakibini birkez daha yenerek hüzünleri geride bırakarak Kadıköy’ün yolunu tutu.


Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..