Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Beşiktaşı yenerek çıkışa geçti..

Fenerbahçe Beşiktaşı yenerek çıkışa geçti..
 

Yine bir derbi ve yine ardından kalan izler, acaba her derbide kimine göre doğru, kimine göre yanlış kararlar, kimine göre de beyenilmeyen hakem hataları ile alınan “Paf takımı ile maçlara çıkacağız” açıklamaları. Maçtan sonra yapılan “hakem ince ince oydu, bu duruma getirdi” diye yapılan talihsiz açıklamalar. Acaba yenilgide hiçmi futbolcunun hatası yok, elindentopu kaçıran kalecinin hiçmi hatası yok, rakibin kafa vuruşunda topa hamle yaparken kalenin içine hamle yapan kalecinin hiç mi suçu yok, boş kaleye ve yanın da iki bomboş takım ağbisi varken dünya kötüsü vuruşla topu rakibe geri pas veren, başka bir maçta son dakika golü atınca tüm basının göklere çıkardığı futbolcunun hiç mi suçu yok?

Var elbet, ama esas suçlu bence hemen biraz canı yanınca saldıray geçen, ve akıl almaz açıklamalar yapan yöneticilerin suçu var. Çünkü kamuoyunu ve taraftarı etkiliyen ve tetikleyen açıklamalarla bilerek yada bilmeyerek Türk futbolunun altını oymaktalar. Galiba sadece parayı veren yönetici olmaktan çok, belli bir yönetici eğitimi almadan futbol takımlarına yönetici yapmamak gerek. Yoksa her haksızlığa uğradığına inan yönetici böyle kararlar alırsa vay Türk futbolunun haline..

İşte sonuçu bu ve benzeri durumlar ortaya koyan Fenerbahçe – Beşiktaş derbisi daha maçın 3 dk Bobo nunu Delgado dan aldığı nefis ara pası ve attığı sağ dış ayak vuruşu ile topu filelere göndererek Beşiktaşı Kadıköy de 1-0 öne geçirdi. Ama Fenerbahçe Kadıköy de oynuyordu ve maçı bırakmaya niyeti yoktu..Maç ta yakaladığı net pozisyonları harcayan Beşiktaş farkı artırmak adına büyük bir fırsat kaçırıyordu. Nitekim kornerden Alex’in ortasında ön derikte seken topu Deavid vurduğu kafa ile karşısında bir bek ve kalerci Hakan olmasına rağmen filelere gönderdi. Burda kaleci Hakan topa müdahale ederken kale direğinin içindeki futbolcu arkadaşının arkasına hamle yapması tamamen hatalı bir müdahale şekli, kaleci direğin içindeki takım arkadaşının önünde müdahale etmeli , ama Kaleci Hakan bunu hep yapmakta ve gol yemekte, kale içine hamle yapamak daha baştan topu filelerden çıkarmak demek, bunu iyi bir kaleci kesinlikle yapmamalı..

Fenerbahçe ikinci devre daha derli toplu oynamaya başladı, kaçırılan goller, seyirciyi ateşlemeye devam etti. Yine çekilen şutta Kaleci Hakan göğsünden sektirdiği topu fırsatçı Semih ayak koyarak filelere gönderdi, bu pozisyon da kaleci Hakan topu sektirmese gol olması imkansız bir pozisyonu, adeta golü Fenerbahçe’ye hediye etti. Yoksa maç daha değişik bir sonuçla bitmemesi için bir neden yoktu, Batuha’nın, Bobo’nun kaçırdığı sayısız fırsatlar, malesef Beşiktaş’ın yenilmesinde Haken İsmet Arzuman’dan daha çok etki etmiştir.

Hakem Arzuman gördüklerini çalarak elinden geleni yapmaya çalışmıştır.Ama daha hafta başından beri yapılan süpekülasyonlar yapılan son dakika faulü ve iptalini daha değişik boyutlara taşımıştır. Yoksa daha önce Fenerbahçe’li yöneticilerin hakem isyanında hiç bir zaman destek olmamışlardır, şimdi ise kendilerine haksızlık yapıldığına inanarak ortalığı birbirine katmaya çalışmaktalar, belki haklı olabilirler ama burda esas olan tüm takımların nasıl Türk futbolunun kalitesini artırmak için elinden geleni yapmaları gerkiyorsa, Türk hakemliğinin de en üst seviyeye gelmesi için tüm kulüplerin ortak hareket etmeleri ve yapılacak projeleri desteklemeleri gerekir. Canı yandıktan sonra yanığa yoğurt sürmek pek bir fayda getirmez..

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..