Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe bu işte, dalga geçmeye gelmez! BJK:1- FB:2

Fenerbahçe bu işte, dalga geçmeye gelmez! BJK:1- FB:2
 

Herkes sussun, krallar konuşsun!


Fenerbahçe gibi ben de haftalardır suskundum. Olaylı derbi ile birlikte yazmaya ara vermiştim, bir nevi protesto ettim kendimce. Ama izlemeyi hiç bırakmadım Fenerbahçemi. Futbol yoksa diğer branşlar var, basketbol ve voleybol maçları var. Nazar değmesin, onlar hep kazanıyorlar.

Geçen bu süre zarfında Sivasspor ile oynanan kupa maçını beğendim. Tek amaç turu geçmekti ve geçtiler, iyi savunma yaparak. Ankaraspor ve Ankaragücü maçları da öylesine maçlardı. Bu yıl takımın düzeni yok. Birçok neden var, oyuncular kendi aleminde, önceki yıllardaki takımdaşlık duyguları yok. Yönetim kendi derdinde, seçim var.

İşte tüm bu görüntüler, bu sezon Fenerbahçe'yi gözden düşürmeye yetti, rakipler dalga geçmeye ve hatta küçümsemeye başladılar. Eski futbolcu yorumcular bol keseden attılar maç öncesi. Hemen herkes Beşiktaş 3 puanı kolay alır, dediler. Hatta haftalardır Beşiktaş'ın kalan maçları verilirken şampiyonluğa erken veda eden Fenerbahçe'nin aslında tek rakibinin kendi olduğunu gözardı ettiler.

Son dört haftaya girerken ilginç sonuçlar alındı, Cuma akşamı ligden düşmesi kesinleşen Hacettepe cimbomu fena çarptı. Bir zamanlar aynı kaleyi omuz omuza savunan iki teknik direktör karşı karşıya geldi.

Bugün gündüz maçında Sivasspor, Antep yollarında frene bastı. Şimdi Fenerbahçe'ye dua etsinler. Kadıköy'de "Sivas'ın Yollarına" türküsünü çaldığımızda kızmışlardı.

Hep diyorum, yine tekrarlayayım, bu yıl ligin altını üstüne getiren tek takım olduk, iddiamız olmasa bile. Varsıldan alıp yoksula dağıttık puanları, Robin Hood gibi. Bizden puan alan takımlar canlandı ve üst sıralardakilere kafa tutmaya başladılar.

Herkes gibi ben de üzülüyorum şimdi, bir-iki maç daha böyle oynasalardı, lider olmak işten bile değildi. Takım olarak hepsi de iyi oynadılar. Cezalı Lugano, Önder ve sakat Edu ve Alex'in yokluğunda. Ali Bilgin takıma uyum sağladı, bu maçta alay konusu olan yeni stoper Gökhan Gönül kaleyi Malkoçoğlu gibi savundu. Kadro açıklandığında herkes gibi benim de kafam karışmıştı. Gökhan ufak tefek, hava toplarını nasıl alacak? Ali Bilgin ve Carlos da öyle. Yasin zaten bomba gibi. Ama sahaya ısınmak için çıktıklarında baktım Gökhan'ın kendinden emin görünüyordu.

Maçta baştan sona Fenerbahçe üstün oynadı, hatta bir ara topla oynama oranı %39'a % 61'di. İlk ataklar Fenerbahçe'den geldi, ama Beşiktaş son haftalarda hep ikinci yarıda kazanıyordu, tribünleri de idare ettirdi bu durum, çok baskı yapmadılar. Diğer maçlarda on dakika sonra başlıyorlardı. Onlar da böyle bir Fener beklemedikleri için, durup seyretmeye başladılar. İlk gol 32. dakikada Güiza'dan geldi; atmıyor atmıyor, atınca da güzel atıyor OKÇU! O atar da diğer golcü atamaz mı? Semih de derbiyi boş geçmedi.

Hakem Yunus Yıldırım iyi yönetti, sıradan bir maç gibi. Kart az, rakibe saldırı az, tartışmalı pozisyon yok gibi. Sadece bizim Emre ile Deivid birbirlerine saldırdı. Deivid bu aralar kötü olayların kahramanı, uyarılması gerek.

Geride kaldı 4 maç, bir de kupa finali. Kupayı büyük olasılıkla alacağız, çünkü Dedemizin karnesi kupa başarılarıyla dolu. Olmasa da Avrupa kapısı zaten oradan aralandı.

Biz olamazsak Sivasspor şampiyon olsun, diyeceğim ama Bülent Uygun çok konuşuyor ve takımın herkesin gözünde kazandığı sempati antipatiye dönüşüyor. Her gün bir porgramda, ya canlı yayında ya telefonda. Bence yarardan çok zarar verecek takıma.

Yine son 6 yıldır alamayan Beşiktaş alsın, hem Mustafa Denizli rekor kırsın, üç büyükleri şampiyon yapan teknik adam olarak, tarihe geçsin, yakışır ona, diyeceğim ama Beşiktaşlı oyuncularda o özgüven yok, şaşkın oynuyorlar.

Onlar olmazsa sıradaki takım Trabzonspor. Bu hafta hocayı yolladılar, dere geçerken at değiştirilmez, denir lakin hamsiseverler değiştirir. Ersun Yenal ne yaptıysa yaranamadı. Cimbom bundan sonra kesin olamaz. Bu hafta Bursaspor da kuyruğa girdi.

Yine de ibreler her yönden Sivasspor'u gösteriyor. Bu gidişle Ağustos!ta Süper Kupa maçında yiğidolarla görüşürüz ve sezonu çifte kupayla kapatırız.

*****
Olur mu olur, bu Fenerden her şey beklenir.

Yeter ki, Allah bize sabır versin! Rakip takıma geçmiş olsun!

Bugün ayrııca Fenerbahçe Spor Külübünün kuruluşunun 102. yıldönümüydü, tüm dünyaya kutlu olsun!


Resim alıntıdır:

http://www.fenerbahce.com/haber/33497/yine-futbol-dersi-verdik.php

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..