Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '12

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe bu sene Çok farklı..

Fenerbahçe bu sene Çok farklı..
 

Lig Nihayet bitti..Bu seneyi sanırım skandallar ,çekişme,Fenerbahçe ‘ nin yarıştan asla kopmayışı ve direnişi gibi faktörler sayesinde hatırlayacağız.Takımlar transfer harekatına hızlı giriştiler. Fenerbahçe önce yıllardır Hollanda futboluna damga vuran isimlerden Kuyt ‘ ı aldı sonra da takımın sağ kanadında arı gibi çalışan ancak gol üretme ve defansif özellikleri zayıf olan Dia yı Katar ‘a yolladı.Niang ‘ ın izinden gitti Dia..İyi de oldu.

Ne de olsa Moussa Sow gibi başka bir senegalli takımın kadrosunda.Belki Ziegler ‘ in takıma tekrar çağrılmaması Fenerbahçe için önemli bir kayıp. Çok karakterli bir  Futbolcuydu İsviçreli…Hani derler ya Profosyonelliğin kitabını yazmış. Öylelerinden..

Ancak Başkanlarının tekrar aralarına dönmesi öylesine güzel bir sinerji oluşturdu ki şu an Camia da..Bunu farketmemek te imkansız. Taraftar takımınına sahip çıktığı için görevini yapmış olmanın huzuru içinde..

Sarı lacivertliler bu sene nokta transferler yaparsa sezonun en iddialı kadrosunu kurarlar. Zira yıllardır bir kaleci yetiştiremeyen Beşiktaş bile Cenk ‘ in biletini bir anda kesip İskoç Mcgregor ‘ a döndü. Beşiktaş altyapısının bu şartlarda verimli üretim yaptığını söylemek mümkün mü.?  Ya Galatasaray …  O kadar sessizler ki.

Geçen sene şanslarının yardımı ve biraz da topun kendilerini sevmesi neticesinde başarılı olduklarını unutmamalılar.Bu takıma takviye şart…En önemlisi Hamit altıntop  gibi 1 değil 3 futbolcuya ihtiyaçları var.Altıntop kardeşlerden küçüğünün Trabzonspor da gösterdiği performansı gördük.Bu işler bu kadar küçük düşünülmemeli..

Ama yine de Trabzonspor’ un yaptığı gibi hiç bir takımımız davrranmadı.Sen git takımın en çok gol atan futbolcusunu neredeyse bedavaya Moskova ekibine ver. Buna herhalde içinizden pek çoğu gülmüştür.  Burak son milli maçlarda avrupa arenasına daha da alışan ve geleceği olan bir futbolcuydu. Yazık oldu. Bu durumdan Milli takım da elbette etkilenir.

Sözün kısası Fenerbahçe ‘ nin bu sene   yakaladığı motivasyon onlar için şu an en büyük transfer olarak gözüküyor. Bu da bir anda olmadı elbette…

Bu yüzden futbolcuları da en az taraftarı kadar neşeli.. Zaman içerisinde diğer takımlara göre çok daha önemli isimleri alacaklarına eminim.Mevcut kadrodan da gidenler olacak.Ancak Stoch ,Yobo gibi isimleri mutlaka kadrolarında tutmalılar..

Bu sene ligimiz de yabancı kalecilerin her zaman ki gibi modası devam edecek. Türk futbolunda da kaleci çıkarmayı başaramazsak ve yeni isimlere güvenmezsek ilerde bu durum bizleri çok daha fazla zorlayacak. Bunu kimse görmüyor mu demeden de geçmemek lazım . Böyle giderse yerli kalecilerin de şu anki yetersizliği daha net gözükecek…

http://zoomlabakalim.blogspot.com/

https://twitter.com/AkdeniZZZZzzzz

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..