Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Bucaspor maç analizi

Fenerbahçe Bucaspor maç analizi
 

Skor kimseyi aldatmasın, Bucaspor oldukça dirençli ve dikine gidebilen bir ekip. Şu an ligde hak ettikleri yerde değiller. Ancak sahada öyle bir Fenerbahçe vardı ki, sezonun en iyi pas trafiği ve maçın henüz başında bulduğu gollerle rakibini oyundan düşürmeyi başardı. Her iki ekip de attıkları gollerin yanı sıra 3' er net gol pozisyonundan yararlanamadılar. Maçın bu kadar bol gollü ve pozisyonlu geçmesinin en önemli nedenlerinden biri her iki takımın da orta sahasının göbeğinde oynayan oyuncuların rakiplere yeterli direnci gösterememesi, diğeri ise her iki takımın savunmalarını geride tutmaları nedeni ile orta alanda oldukça geniş boşluklar kalması idi.

Alex Fenerbahçe' deki en şanslı günlerinden bir tanesini yaşadı. Toplar Alex' i sevdi ve Alex doğru zamanda, doğru pozisyonlarda, doğru vuruşlar ile Fenerbahçe' nin 3 puanı rahatça almasını sağladı. Alex nispeten zayıf rakiplere karşı ve markaj altında değilse bu tür işleri yapabiliyor. Ancak aynı performansı derbilerde veya dirençli savunmalara karşı da gösterebilmesi gerekiyor. Bu akşam Fenerbahçe adına diğer önemli bir şans Niang' ın geri dönüşü oldu. Niang ile Fenerbahçe' nin hücum zekası çok artıyor. Orta sahadaki iyi niyetli çabası ve oyuna getirdiği akıcılık ile Gökay İravul' u da oldukça beğendim. Defansta ise Yobo- Bekir ikilisi, Santos' dan kaynaklanan arızalar nedeni ile özellikle 2. yarıda oldukça zorlandılar. Santos ve Mehmet Topuz' un maç konsantrasyonlarını iyi bulmadım. Cristian, Gökhan ve Stoch ise vasatın üstünde bir performans sergilediler.

Maç 60. dakikalara geldiğinde Fenerbahçe sahada oldukça dağınık bir tablo sergilemeye başlamıştı. Aykut Kocaman' ın oyuna daha erken müdahale etmesi gerekiyordu. Maç 3-0 iken oyunda Cristian-Semih ve Mehmet Topuz- Dia değişiklikleri ile müdahale edebilse, Fenerbahçe çok daha fazla sayıda gol pozisyonu üretebilirdi. Stoch yerine, sahada çok daha etksiz olan Mehmet Topuz' un oyundan alınması gerekiyordu. Bu sorunu sezonun başından beri yaşayan bir takım var karşımızda. Maçların ikinci yarılarında sürekli vites düşürülüyor. Bu durum Fenerbahçe' nin maç konsantrasyonu ve fizik kondisyonu ile alakalı olabilir. Bu konuya acil çözüm bulunması gerekiyor.

Fenerbahçe' nin 4. ve 5. golleri gerçekten inanılmaz bir paslaşma süreci sonrası geldi. Semih ve Niang' ın çok iyi anlaştıkları görülüyor. Fenerbahçe' nin iç sahada, özellikle zayıf rakiplere karşı Niang-Semih ve arkalarında Alex üçlüsü ile maçlara başlaması rakipleri oldukça zor durumda bırakabilir. Bunu son 2 gol ve yaratılan pozisyonlarda gördük.

Fenerbahçe, 13 maç sonunda ligin en fazla gol atan takımı. Toplam 35 gole imza atılmış. Buna rağmen ligde en fazla gol yiyen takımlardan birisi. 13 maçta 18 gol yemiş. Ligde sondan ikinci sırada olan Bucaspor ile aynı sayıda gol yemiş. Bu pek de hoş olmayan bir istatistik. Ligin ilk 3 sırasındaki takımların her birinden neredeyse ortalama 10 gol fazla yemiş. Bu durum ancak devre arasında tedbir alınabilecek bir durum. Ön libero takviyesi ve takım savunmasının taktiksel ve teknik bağlamda güçlendirilmesi ile ikinci yarıdan itibaren savunmada daha dengeli bir Fenerbahçe izlemek mümkün olacaktır.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..