Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '12

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe bunlarda ibaret değildir

Fenerbahçe bunlarda ibaret değildir
 

Ne olaylardan ders almasını biliyoruz, ne tedbir almasını. Her şey eski hamam eski tas.

İnternet sitelerindeki haber ;

‘’Ankara’ya giden Fenerbahçe’li taraftarlar, Bolu’da yemek yiyen 15-16 yaşındaki  Galatasaray ve Yeşilyurt takımını voleybolcularına saldırmış!’’

Olay ne kadar doğru bilmiyoruz.  Basit bir  rekabet sataşmasıdır da abartılıyor mu?

Çünkü Fatih Altaylı’nın gazetesinin internetteki haber verişini bir görseniz,  çok vahim bir olayla karşılaştığınıza sanırsınız. Yani yaralılar falan.

Allah’a bin şükür,  kızlarımız, twitter mesajlarından kendilerinin iyi olduğunu,  sadece biraz korktuklarını ve taraftarların! neden böyle davrandıklarını anlamadıklarını yazmışlar.

Elbette anlayamazlar. 60 yaşını geçkin olan ve 5 yaşından beri sporun içinde olan ben bile artık  ne olup bittiğini anlayamazken, sporun ve de hayatlarının baharında, o masum küçüklerin, sevgi dolu yüreklerinin, tertemiz beyinlerinin bunu anlamasına imkan var mıdır?

Spor, dostluk ve barıştır diye biliyor onlar. Bunların sadece futbolda olduğunu sanıyorlar. Yaşadıkları ise hayal kırıklığı.  

Maalesef kulüplerimizin taraftar anlayışı, gençleri potansiyel fanatik haline getiriyor ve holiganizmin sınır tanımayan  saldırılarının hedefindeki masum sporcuların yaşları da 15-16 lara iniyor.

Bu davranış asla tasvip edilemez. Ayıptır,  yazıktır. Ülkemizin terör belasıyla, içerden, dışardan üzüntüler yaşadığı, birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacımız olduğu  şu günlerde  bu yapılan anlamsızdır, manasızdır demek de yetmez,  magandalıktır.

Bu  olay sadece burada olmadı.  Florya’da  Fenerbahçe’li küçük yaş futbolcularının dövüldüğünü de biliyoruz,  en son  Türkiye kupası finaline oyuncularını olimpiyat elemeleri için ülkelerine gitmeleri sonucu sahaya genç takım kız voleybolcularını çıkaran Fenerbahçe’nin, Galatasaray taraftarı tarafından   maruz kaldığı şiddeti de biliyoruz.

Bu işin sonu yok. Kimsenin de bir şey kazandığı yok. Bu olaylar, diğerine, zamanı gelince, fırsatını bulunca,  saldırarak  rövanş alma  hakkı vermez. Eğer bundan şikayetçiysen, sen de yapmayacaksın.  Yönetici olarak da bu holiganlığa imkan vermeyecek, zemin hazırlamayacaksın. Konuşmaların tutarlı olacak,  rakibine saygı göstermeyi öğreneceksin.

Ben, o  üstündeki formalarla  küçük sporculara saldıranlardan daha çok Fenerbahçe’liyim.

Fenerbahçe’nin  3 Temmuz’dan beri hak etmediği bir haksızlığa uğratıldığına inanıyorum.  Üzülüyorum. Onların nasıl bir psikolojide olduklarını anlıyorum. Fenerbahçe taraftarının bütün bunlara  karşı nasıl direndiğini, birlik, bütünlük içinde, kulübüne ve  büyük Başkana  nasıl sahip çıktığını görüyor,  gurur duyuyorum.

İyi de,  şimdi bu ne oluyor?..

Tam da  büyük başkana destek için bir araya gelip, sesini duyurmaya çalışmaya giderken, bu saldırı neyin nesi?.

Ben bu işleri anlamıyorum. Curcunayı FB TV den gördüm bir şey anlamadım. Bunu kim düzenler, amaç ne? Oraya götürülen insanlar kimlerdir, kim seçer, kim sorumludur? Bu organizasyonlar  eğer mutlaka yapılması gerekiyorsa, daha düzenli yapılamaz mı?  

Sırtına Fenerbahçe forması geçiren bir takım insanlar Fenerbahçe’ye sürekli zarar veriyor. Sezon başlayacak, Fenerbahçe 5 maç seyircisiz oynayacak. 

Fenerbahçe’nin gerçek taraftarı takını 2.5 ay göremeyecek. Evet, üzüldük haksız yere, horlandık, cezalandırıldık en ağırından ama bu yaptığınız, tam Fenerbahçe için işler yoluna girmeye başladığı zamanda doğru mudur? Haklı  olduğumuz bir sürü şeyde bizi haksız duruma  düşürmez mi? 

Neden fırsat kollayanlara bu imkanı veriyorsun?...

-‘’Al işte bak gördün mü?’’  Dedirtiyorsun?

Buna ne hakkın varki? Senin, sırtındaki formanın büyüklüğünden  haberin yok.

Rekabeti, fanatizme indirgeyen, taraftarlığı holiganlık olarak benimseyenler,  üstünde hangi takımın forması olursa olsun, içindeki nefreti, maalesef, mekan fark etmeksizin göstermekten çekinmiyorlar 

Siz bunu biraz erken gördünüz o kadar. 

Galatasaray’lı küçük voleybolcu kızlarımıza geçmiş olsun diyor, bu olay nedeniyle, minik  yüreklerindeki spor aşkını ve yarışma heyecanını hiçbir zaman kaybetmemelerini diliyorum. 

Biliniz ki, rakibiniz Fenerbahçe  bunlardan ibaret değildir.  Orada sizi alkışlayacak milyonlarca taraftar, o kulübün gerçek sahibi, milyonlarca basiretli yürek vardır.

İnanın.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..