Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Bursa'yı geçemedi

Fenerbahçe Bursa'yı geçemedi
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Spor Toto Süper Lig'de kendi sahasında Bursaspor ile 0- 0 berabere kalan Fenerbahçe, liderliği Trabzonspor'a kaptırdı. Sarı- lacivertli kadro açıklandığında Niang ve Semih'in ilk on birde oynamaları Niang'ın yine sol kanatta oynayacağı izlenimini edindirdi bana. 

Maç başladıktan sonra Cristian'ın ön liberoda tek kaldığı görüldü. Normalde Fenerbahçe orada iki kişi bulunduruyordu. Emre ve Selçuk'un yokluğunda ön liberoda daha önceleri de Cristian ve Özer beraber oynuyorlardı. Bu sefer Aykut Kocaman saha içinde farklı bir diziliş uyguladı. 

Niang da dahil olmak üzere orta alandaki pek çok oyuncunun nerede oynadığı bile anlaşılamadı. Maçın başında sol kanatta gözüken Niang'ı daha sonra sağda gördük. Ardından Semih'in yanında yer aldı. Daha sonra tekrar kanada geçti. Bütün bunlar da sadece ilk yarıda oldu. 

Niang'ın geriye dönüş sorunu sol kanattan Fenerbahçe'nin pozisyon verip zorlanmasına neden oldu. 

İkinci yarı Fenerbahçe normal şablonuna dönünce Bursaspor karşısında etkili olmaya başladı. Ancak etkili oyun gol getirmeyince Aykut Kocaman doğal olarak oyuncu değişikliğine gitti. Semih ve Santos çıkarken yerlerine Dia ve Caner girdi. 

Eğer bu maç bir Avrupa Kupası maçı olsaydı Aykut Kocaman değişiklik haklarını bu şekilde kullanmazdı. Çünkü önünde 6+2+2 gibi trajikomik bir yabancı kontenjanı sorunu olmayacaktı. Ama Türkiye'deki " Süper Lig " de var. Hakikaten ligimiz süper. İşte Aykut Kocaman da oyuncu değişikliklerini bu süper yabancı kontenjanı uygulaması çerçevesinde yapmak zorunda kaldı. Oyuna Dia'nın girebilmesi için iyi oynayan Santos çıkarılmak zorunda kalındı. 

Fenerbahçe'yi Buraspor karşısında zorlayan başka bir faktörse yeşil- beyazlı stoperler İbrahim ve Serdar Aziz oldu. Bu iki stoper iyi oyunları ve yerinde müdahaleleri ile Fenerbahçe'nin gol atmasını engellediler. 

Fenerbahçe eğer daha önceki maçlardaki dizilişi ile sahaya çıksaydı ilk yarıdan itibaren daha etkili olabilirdi. Tabi o zaman da maça Caner ve Dia ile başlaması gerekecekti. Yani yabancı kontenjanı her halükarda sarı- lacivertlileri etkileyecekti. 

Türkiye'deki yabancı kontenjanı uygulaması çok saçma. Bence bu kontenjan kaldırılmalı. Bu uygulama açısından Fenerbahçe'yi düşünürsek Emre ve Selçuk asla sakatlanmamalı ya da cezalı olmamalılar ki sarı- lacivertliler ideal sistemlerinin sahaya yansıtabilsinler. 

Bursaspor ideal kadrosuyla ideal oyununu oynadı. İlk yarıda öne geçebilirlerdi. 

Şimdi artık avantaj Trabzonspor'da. Bundan sonra puan kaybeden çok şey kaybedebilir. 

Bana en ilginç gelen olay ise geçen hafta Bucaspor'u katleden Kuddisi Müftüoğlu'nun Fenerbahçe- Bursaspor maçıyla ödüllendirilmesi oldu. Bunun üstüne söyleyecek söz yok! 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..