Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '19

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Çıkışta

Geçen hafta Kadıköy’de Yeni Malatyaspor’u 3- 2 mağlup eden Fenerbahçe, bu hafta da yine kendi sahasında Göztepe’yi 2-0 yenmeyi başardı. Sarı- lacivertliler böylece bu sezon ilk kez üst üste iki kez galip gelmiş oldular.

Gerek geçen hafta Yeni Malatyaspor karşısında alınan galibiyetin, gerekse de devre arası transferlerinin Fenerbahçe’ye bir ivme kattığını net olarak söyleyebiliriz. Elbette, özellikle geçen haftaki Yeni Malatyaspor maçında tribünlerle sağlanan bütünlüğün de etkisini göz ardı etmemek gerekiyor.

Nitekim bu pozitif faktörler bu haftaki Göztepe karşılaşmasına da yansıdı. İlk on beş dakika rakipleri üzerinde yoğun bir baskı kuran sarı- lacivertliler, bu bölümde golü de buldular. İlk on beş dakikadan sonra daha kontrollü bir oyunu tercih eden Fenerbahçeli futbolcular, rakiplerini ikinci bölgede karşıladılar. Bu da Göztepe’nin oyunda etkinlik kazanmasına neden oldu. Ama bu etkinlik ciddi bir gol tehlikesine dönüşemedi.

Fenerbahçe’nin ilk yarıda özellikle sağ kanadı kullandığı görüldü. Isla ve Dirar, bu kanadı oldukça etkili kullandılar. Nitekim 7.dakikadaki gol de, bu kanattan oluşturulan pozisyon sonucunda geldi.

Göztepe teknik direktörü Kemal Özdeş, ikinci yarıya Halil Akbunar’ın yerine Yasin Öztekin ile başlayarak doğru bir hamle yaptı. Ama Jerome’nin 50.dakikada kırmızı kart görmesiyle on kişi kalınca bütün planları bozuldu.

Gelgelelim Fenerbahçe, on kişi kalan Göztepe karşısında net bir üstünlük kuramadı. Ersun Yanal, bunun üzerine 64.dakikada iki değişiklik birden yaptı. Kısa bir süre sonra da Jailson’u sahaya sürmek zorunda kaldı.

Ersun Yanal’ın bu değişiklikleri, üstünlüğün tamamen Fenerbahçe’ye geçmesini sağladı. Nitekim kısa bir süre sonra da Moses’ın golü geldi.

Göztepe karşısında takım olarak iyi bir Fenerbahçe vardı. Benzia ve Ayew bile, oyunda kaldıkları süre içerisinde geçmiş maçlara oranla çok iyi bir performans sergilediler. Hatta Benzia, belki de geldiği günden beri en iyi performansını sergiledi. Bu nedenle iki futbolcu da sahada kalmak istediler. Özellikle Benzia kenara alınışına tepki gösterdi. Ama ikinci yarıda performansları düşmüştü ve Ersun Yanal doğru değişiklikler yaptı. Ersun Yanal’ın tek hatası, aldığı ağır darbeden sonra doktorların ‘’değiştir‘’ uyarısına rağmen, sahada kalmak isteyen Sadık’ı oyundan çıkartmaması oldu. Futbolcu elbette oynamak ister. Ama o ağır darbeden sonra Ersun Yanal oyuncusunu dinlemeyip onu kenara almalıydı. Nitekim darbenin etkisi gittikçe kendisini göstermeye başladı ve Sadık 70.dakikada oyundan çıkmak zorunda kaldı. Umarım kendisini zorlayarak oynadığı o 20 dakikalık bölüm, durumunu olumsuz etkilemez.

Fenerbahçe’nin en iyi ismi şüphesiz Isla’ydı. Şilili futbolcu adeta bir resital sergiledi. Ona Dirar eşlik etti.

Tolgay ilk maçında takımla uyum içerisinde bir görüntü sergiledi. Tolgay, orta sahadaki pas trafiğinde Fenerbahçe’ye çok katkı sağlayabilir.

Lakin yeni transferlerden en büyük katkıyı Moses yapacak gibi gözüküyor. Nijeryalı futbolcu, Yeni Malatyaspor maçından sonra Göztepe karşısında da, oyuna girdikten sonra maçın seyrini değiştirdi. Gol atması ise ayrıca önemli. Bu arada gol vuruşu da oldukça güzeldi. Moses, biraz daha hazır duruma geldiğinde çok daha fazla katkı sağlayacaktır. Bu anlamda, kısa bir süre sonra ilk on birin değişmez oyuncusu olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Elbette Moses’in bu etkisinin dışında, sağ kanattaki Isla- Dirar performansı ve onlara Mehmet Ekici’nin bu maçta olduğu gibi eşlik etmesi, Soldado’nun da daha fazla golle buluşmasını sağlayabilir.

Kısacası Göztepe karşısındaki Fenerbahçe, gelecek adına taraftarlarına umut verdi. Elbette bu çıkış kadar, çıkışın devam etmesi yani istikrar da önemli. Bu anlamda önümüzdeki hafta oynanacak Kayserispor maçı da Fenerbahçe açısından ayrı bir önem taşıyor.

Göztepe ise, Fenerbahçe’nin ilk on beş dakika sonrasında kontrollü futbolu tercih etmesiyle oyuna ortak oldu. Ancak, Fenerbahçe’yi ciddi anlamda tehdit edemedi. Santrafor Jerome iyi mücadele etti. Ama top almak için çok fazla geriye geldi. Göztepe’nin ona rakip ceza sahası civarında ihtiyacı var. Elbette topun da o bölgeye gelmesi lazım. Göztepe ilk yarıda bunu çok başaramadı.

Bu arada, Jerome’nin kırmızı kart pozisyonunda Sadık’a müdahalesinin çok sert olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Göztepe’nin ciddi bir deplasman zafiyeti var. Özellikle deplasmanda kırılgan bir görüntü sergiliyorlar. Bakalım Kemal Özdeş bu durumu düzeltebilecek mi?

Göztepe zorlu bir fikstür başlangıcına sahip. Nitekim üç haftada üç mağlubiyet alındı ve bu durum Göz Göz’ü sıkıntıya soktu. Bu nedenle haftaya İzmir’de oynanacak Alanyaspor maçı, Göztepe açısından çok büyük önem kazandı.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..