Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe çok istediği 1 puna razı oldu

Fenerbahçe çok istediği 1 puna razı oldu
 

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde PSV Eindhoven'le yapacağı maç öncesinde Sarı Lacivertlilerden ümitliydik. Oysa önceleri Hollanda şampiyonları bizim için korkulu takımlar olurdu.

Kanaryaların son günlerde rakibe pres yapabilen oyunu, ceza sahamızı rahatlatmıştı. Aynı performansı gösterebilirsek, sahadan en az bir puanla ayrılmamız işten bile değil, diyorduk.

Fenerbahçe maça bu ümitlerle başladı. Rakibi kendi sahasından dışarı çıkarmamaya çalışıyordu. Savunma başarılıydı gerçekten ama, ileride son noktayı koyacak oyuncu yoktu.

Zico döneminde ilk kez bir Avrupa maçında sahaya ilk onbirde çıkan Semih, bu şansını iyi kullanabilseydi, ya da şans ona yardım edip bir gol bulabilseydi, oyunun kaderi gerçekten değişmiş olurdu.

Çünkü PSV umulmadık şekilde korkak bir oyun sergiliyor, sert hareketlerle oyunun kalitesini de düşürüyordu.

Kalemizde doğru dürüst top görmezken rakip kalede gole yaklaştığımız dakikaları değerlendiremedik. Alex'in sakatlanıp oyundan çıkması maçın ilk kırılma noktasıydı. Artık gol atmamız daha da zordu sanki...

İlk yarıyı 0-0 tamamladığımızda ikinci yarıda bir şans golü neden olmasın diyorduk.

Rakibini yine kendi sahasına hapseden Fenerbahçe, zaman zaman gol pozisyonuna girmeyi de başardı ama, yine meşin yuvarlak kaleyi ziyaret etmek istemedi.

Beraberliği hem hakeden hem de kurtaracak dirilikte görünen Sarı lacivertliler galibiyeti yakın bir performans sergilerken, Deivid boş arkadaşlarına rahat pas verebileceği bir pozisyonda iki rakip arasına dalmayı tercih edince biraz da hakemin yardımıyla kırmızı kart gördü. Bu da maçın ikinci kırılma noktasıydı.

Rakip psikolojik olarak güçlenmiş ve hareketlenmişti. Kanaryalar rahatça öne geçebileceği bir karşılaşmada 25 dakika 10 kişiyle mücadele etmek zorunda kalınca mecburen defansa çekildiler.

Buna rağmen PSV bundan faydalanmayı bilemedi. Rahat kazandığı pek çok pozisyonda topu kaleye kadar bile götüremedi. Fenerbahçe, faullü oyuna devam eden PSV hattını zaman zaman yarmayı başardıysa da, golü bulmaya pek hevesli olmadığı için gerekli sayıyı da kaydedemedi.

Maçın sonlarına doğru Fenerbahçe galibiyeti hak etmese bile PSV mağlubiyeti hak edecek kadar beceriksizdi.

Sonuçta Fenerbahçe Hollanda'dan peşin peşin razı olduğu tek puanla dönmeyi başardı.
 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..