Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ocak '17

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe çok şey kazandı

Öncelikle İlhan Cavcav’a Tanrı’dan rahmet, Türk futboluna ve Gençlerbirliği camiasına başsağlığı diliyorum. İlhan Cavcav, Türk futbolun önemli figürlerinden birisiydi. Kendisini çok arayacağız.

Medipol Başakşehir maçı Fenerbahçe açısından final niteliği taşıyordu. Çünkü olası bir mağlubiyet zirveden kopmak anlamına geliyordu. Sarı- lacivertliler bu nedenle 90 dakika disiplini elden bırakmadılar ve sonuçta önemli bir üç puan kazandılar.

Esasen iki takım da futbol açısından ortaya bir şey koyamadılar. Özellikle Medipol Başakşehir’i hiç bu kadar etkisiz görmemiştim. Elbette bunda Başakşehirli futbolcuların kötü günlerinde olmaları kadar Fenerbahçeli rakiplerinin orta saha ve defanstaki başarıları da etkili oldu.

Gerçekten de özellikle ilk yarıda Başakşehir’e oranla daha iyi bir Fenerbahçe izledik. Sarı- lacivertlilerin golü de buldukları bu bölüm ilk yarının son on dakikasına kadar sürdü. Bu dakikadan sonra Başakşehir daha etkin gözükse de pozisyona girmeyi başaramadılar.

Başakşehir’de özellikle Emre çok kötüydü. Belki de onun kötü olması sonucu Mahmut da pek varlık gösteremedi. Buna karşılık Fenerbahçe’nin üçlü orta sahası gayet başarılıydı. Bu mevkide öne çıkan isimse hiç şüphesiz Souza idi. Esasen Souza, bana göre sahanın en iyisiydi. Üzerine aldığı görevleri başarıyla yerine getirdi.

Sahanın dikkat çeken diğer isimleri ise Fenerbahçe’nin defans dörtlüsüydü. Özellikle Hasan Ali ve Şener defansif görevleri dışında sürekli ileri çıkarak sarı- lacivertlilere hücum zenginliği kazandırdılar. Ayrıca bu ileri çıkışlar Başakşehir’in dengesini ve oyununu da bozdu.

Kısacası orta sahadan başlayıp geriye yayılan ve kaleci Volkan’da son bulan ağ şeklindeki hat, Başakşehir’in oynamasına izin vermediği gibi maçı da Fenerbahçe’nin kazanmasını sağladı. Başakşehir’in Visca, Mossoro ve Cengiz gibi isimlerinin etkisiz kalmasını sağlayan da bu hat oldu.

Sonuçta Fenerbahçe, Galatasaray’ın da üç puan kaybettiği haftada Başakşehir’i yenerek aradaki puan farkını dörde indirdi. Bu, sezon başından beri çok büyük sıkıntılarla boğuşan Fenerbahçe ve Advocaat için büyük bir başarı. Önümüzdeki süreçte sakatların iyileşip Sow’un da geri dönmesi sarı- lacivertlileri kadro açısından daha güçlü yapacaktır. Ancak Başakşehir maçında oynanan futbolu devam ettirirlerse rüya çok uzun sürmez. Fenerbahçe’nin hücumda daha aktif olması gerekiyor.

Maalesef hakemlerin kötü performansları devam ediyor. Dünkü Kardemir Karabükspor- Galatasaray maçında Cüneyt Çakır’ın yaptığı hatalar hala tazeliğini korurken bu maçta da Bülent Yıldırım çok kötü bir maç yönetti. Bülent Yıldırım hakemlikte gittikçe irtifa kaybediyor. Bence Serkan Çınar’la birlikte hakemliği bırakması gereken ilk isimler arasında yer alıyor.

Hakemlerin bu kötü performansları karşısında endişelerim giderek artıyor. Umarım sezonu kazasız belasız tamamlayabiliriz.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..