Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe cumhuriyetinin muhtarı

Fenerbahçe cumhuriyetinin muhtarı
 

Fenerbahçe geçen yılki oyuncu kalitesizliğinden uzakta ancak oyun kalitesi, takım kurgusu diye birşey yok. Beğenmediğimiz Daum bile elindeki kötü malzemeyle çok daha iyisini yapıyordu. Şimdi hatayı kimde aramalı...

Caner; sol bekte ileri uca çıkmaya çalışırken adam kaçırmaya devam ediyor. Etkisiz şut ve ortalarıyla ne ileride faydalı olabiliyor ne de geride. Rakibine 1 metreden fazla yaklaşmıyor ki pres yapmayı düşünsün. İleride tek kalan Niang sürekli top ezdi, birebirde 3-4 haftalık etkisizliğini devam ettirdi. Yüzünde Güizavari ağlamaklı ifadesi de can sıkar oldu maalesef. Fizik gücü olan bir oyuncunun birebirde bu kadar güçsüz kalmaya hakkı olamaz.

İlk yarı boyunca kapanan rakibe karşılık sağdan ve soldan etkili orta geliştirme çabaları boşa çıktı. İleride sadece Niangla kalmışken ikinci yarı Niangın sol kanada geçmesi sonucu forvetsiz bir karmaşaya dönüştü. Fenerbahçe ikinci yarılardaki bitikliğini bu maçtada sürdürerek lider ile arasındaki puanı 9'a çıkararak, şampiyonluk maratonunda yetersiz olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Nerede maç boyunca rakibini baskı ile ezen Trabzonspor, nerede yatay paslarla futbol oynadığını zanneden Fenerbahçe. 90 dakikalık performansı gösteremeyen bu takımda futbolcuları suçlamaktansa artık teknik ekibin yeterliliğini tartışmak daha mantıklı geliyor. Ne kadar bazı bölgelerde eksiklikler olsa da bu yılki kadro geçen yıla göre oldukça kaliteli. Ancak bu takıma bir oyun kurgusu aşılayamamak, yeterli fizik kapasiteyi yükleyememek oyuncunun eksiği değildir sanırım. Ayrıca koskoca Fenerbahçe'nin tek forvetli ve çift ön liberolu yapıdan da artık uzaklaşması gerekmektedir. 6 kişiyle defans yaparak bu kadar gol yemek de neyin başarısıdır bilinmez.

Niang ve Semihle, Alexle, Stoch ve Dia ile daha cesur bir onbirle sahaya çıkmak gerekir. Aksi takdirde bırakın Cumhuriyeti bu kafa yapısıyla köy bile olunmaz.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..