Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’de “sessiz”, Trabzonspor’da “umutlu” bekleyiş!

Beklemek!

Neler çağrıştırmaz neler!

Saymakla, yazmakla bitmez. Çünkü kişilerin beklentileri farklı farklı/dır. Biz “farklı farklı” oluşu bir yana koyalım, doğrudan başlığa dönelim. Yoksa, Tanzimat romancısı Ahmet Mithat Efendi gibi, “Aklıma geldi de...” der, bilgi vermek amacıyla, anlatır da anlatırız.

Bu “sessiz”, “umutlu” bekleyiş neyin nesi?

UEFA’dan, Fenerbahçe’ye Şampiyonlar Ligi’ne katılabilir “onay”ı çıkınca “sevinç” ve “hüzün” bir arada yaşandı.  Ama “onay” veren UEFA, “top”u Disiplin Kurulu’na attı. Bu da tarafları “bekleyiş” içine soktu. İşte “sessiz”, “umutlu” bununla ilgili...

Geçen hafta toplanan Disiplin Kurulu, bu konuyu ele almadı. Ancak, Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu kura çekimi sonrası, nasıl bir soru sorulduysa, UEFA Genel Sekreteri Infantino'nun ağzından şu yayıldı:

“Fenerbahçe'nin durumu hâlâ net değil."

Bekleyen, bunda kendine göre beklediğini buldu.

*****

"Umutlu" bekleyiş, UEFA’dan Trabzonspor’a gönderildiği Trabzonspor yönetimince  söylenen “mektup” ile farklı bir boyut kazandı.

Mektupta ne var?

“Mahkeme kararlarının tercümesi elimize ulaştı. Devam eden Disiplin Kurulu soruşturmasında bu dosya ele alınacaktır.”

Anımsanacağı gibi, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener,16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararlarını tercüme ettirerek UEFA’ya yolladıklarını” açıklamıştı.

Anlaşılan o ki, "Trabzonspor’dan UEFA’ya mektup”, bu kez “UEFA’dan Trabzonspor’a mektup” haberi olarak karşımıza çıkıyor.

UEFA,  demiş oluyor ki, “mektup” elimize ulaştı.

Yani “İade-i ziyaret” gibi bir şey!

Unutulan, öyle gösterilen ne?

Mahkeme kararını verdi, ama yargı süreci daha bitmedi. Unutmayalım, noktayı Yargıtay koyacak. Durum böyleyken, “Haydi, gereğini yapın” demek ne ölçüde doğru?

TFF, ilgili kararlarla ilgili “tercümeleri” UEFA’ya göndermemiş miydi?

****

Trabzonspor ne istiyor?

Şampiyonlar Ligi’ne, geçen yıl olduğu gibi, Fenerbahçe’nin yerine gitmeyi...

UEFA Genel Sekreteri Infantino'nun sözleri diye yayılanlar, "umut”ları artıyor.

Beklenti sürüyor.

UEFA Disiplin Kurulu’nun kararı ne olabilir?

CAS’taki ilk Türk hakimi olan Kısmet Erkiner’in konuyla ilgili değerlendirmesi, “umutlu” olanların hoşuna gitmeyecek türden.  Çünkü Kısmet Erkiner, Tahkim Kurulu’nun verdiği karardan yola çıkarak şöyle diyor:

“UEFA’nın bu gibi konularda daha önce verdiği çeşitli kararlara gönderme yapmışlar. Hukuki olarak çok tutarlı bir karar. UEFA, gerekçesi böylesine güçlü olan bir kararı kabul  eder.”

Yani?

"Bu saatten sonra hiçbir şey değişmez.”

*****

Fenerbahçe’de “sessiz”, Trabzonspor’da “umutlu” bekleyiş sürüyor.

Ancak, Fenerbahçe’deki  “sessiz” bekleyiş, transferlerde yok. Fenerbahçe , “ses” getiren transferler yaptı. Ayrıca, medya da, “olasılıklı” transfer haberleriyle dolu. Buna karşılık, “umutlu” bekleyişi sürdüren Trabzonspor, transfer konusunda “beklemede”...

Niye mi?

Transfer yapma, yetkili ağızlara göre, “hangi ligde kalınacağı”na bağlı. Beklenti, Fenerbahçe’nin ceza alması yönünde. Trabzonspor cephesine göre “Normali Fenerbahçe'nin ceza alması; anormali almaması”...

“Sessiz”, “umutlu” bekleyiş sonrası, “gürültü” kopar mı?

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..