Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'de Bekir’in içine Sow kaçmış (Marsilya 0-1 Fenerbahçe)

Fenerbahçe'de Bekir’in içine Sow kaçmış (Marsilya 0-1 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe; 5. haftaya 5 puan farkla lider olarak girdiği UEFA Avrupa Ligi C Grubu mücadelesinde, Fransız ekibi Marsilya’yı deplasmanda tek golle geçerek, gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Hasan Ali, Mehmet Topal, Meireles, Cristian (Selçuk Şahin), Caner (Stoch), Kuyt, Sow (Mehmet Topuz)

Fenerbahçe, maçın başından sonuna kadar kontrollü oynama düşüncesindeydi. Ancak, en az bir puan yettiği maçta kısa paslarla top gezdirmek yerine, rakipten kazanabildiği topları ileride bulunan Sow’a şişirmeye, Sow’un son zamanlardaki performansından yararlanmaya çalıştılar.

İstanbul’da oynanan maçın ikinci yarısını andıran mücadelede, Marsilya stoperleri Sow’a fırsat vermeyince, şişirilen her top ceza sahamıza pozisyon olarak döndü. Şansımız o ki, Marsilya’nın ilk maçtaki gibi bulunan fırsatlarını kullanacak becerikli forvetleri yoktu.

Marsilya adına gelişen bir kaç net pozisyon da, ya Volkan’ın üstün performansına ya da direklere takıldı. A. Ayew’in beceriksizliği de kalemizde kabusu yaşamamızı engelledi. Özellikle 54. dakikada kale önüne gelen ortayı boş kaleye değil de yan ağlara göndererek, önce yüreğimizi ağzımıza getirdi, sonra derin bir oh çekmemizi sağladı.

Dakika 63’te ise penaltı çizgisi üzerinde A. Ayew ile Hasan Ali’nin mücadelesine, hakemin penaltı noktasını göstermesi işten bile değildi.

40. dakikada Cristian’ın kullandığı köşe vuruşunda, Gökhan, topu kafa ile penaltı noktasında bulunan Bekir’e aşırttı. Bekir, topu göğsünde düzeltip, kendinden hiç beklenmeyecek bir hareketle, rövaşata ile ağlara gönderdi. (0-1)

Fenerbahçe orta alanında, Topal, Meireles ve Cristian üçlüsü, bu akşam hem ofansif hem de defansif anlamda çok ağır kaldılar. Özellikle top rakipteyken hiçbirinin kesici rolü üstlenmemesi, rakibe pres yaparken uzak kalmaları, Bekir ve Yobo’nun işlerini güçleştirdiler.

Ayrıca, Aykut Kocaman’ın Caner’de ısrar ettiği kadar biraz da Stoch ve Krasic gibi yetenekleri geri kazanmada ısrarcı olması, Fenerbahçe adına çok daha büyük kazanım olacaktır. Özellikle üst turlarda bu iki yeteneğe çok ihtiyacımız olacak. Bu denli pasif ofans anlayışı ile zorlu rakiplerin karşısında durmak oldukça güç olur. Özellikle bu iş Cristian'ın önderliğinde olmaz.

Fenerbahçe; deplasmanda aldığı bu galibiyetle, topladığı 13 puanla, hem Türk takımları arasında grup maçlarında toplanan puan rekorunu egale etti, hem de gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi.

Ancak, maalesef ki futbol adına hemen hemen hiçbir şey üretemedi. Bu akşam Fransa’da bizleri futbolun melekleri korudu. Tabi ki önemli olan gruptan çıkmaktı, ancak ilerleyen turlarda bu vasat, amacı belli olmayan oyunla ilerlemek, ancak Fenerbahçe taraftarının dualarına kalır.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..