Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '18

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe de Cocu Zamanı ve Ankaragücü Forveti...

Fenerbahçe son haftalarda skor olarak olmasa bile futbol olarak biraz toparlanmışa benziyordu. Başta forvet transferi olmak üzere hemen hemen tüm transferler takıma çok geç katılmış ve özellikle Cocu'nun ligdeki rakiplerini tam olarak tanıyan iyi bir ekibe gereksinimi olduğu da bu süreçte  ortaya çıkmıştı.

Genel anlamda ligin ortasına doğru antrenör değişikliği ne kadar verim verir? 

Kendi ülkesinin liginde ve en iyi takımlarından birinde başarılı olan Cocu elbette istediği sonuçları alamadı. Şimdi gelecek antrenörü iyi seçmeli...

Maça gelirsek ; Ankaragücü nü durdurmak için Bifouma ve Elkebir arasındaki bağlantıyı keseceksin. El kebir top aldığında oyunu hareketlendiren oyuncuları da marke edeceksin.

Bunu yaptığında Ankaragücü'nü yenmen kolaylaşır. Ancak bunu yapmadan önce görmek gerekli..

Ankaragücü Hoph'un sakatlığı sebebi ile kadroda kendisine yer veremeyecekti. Ayrıca Houertaux,Moullin gibi hem defansın hem de ortasahanın gücünü arttıran oyuncular da oynamadı.

Ancak  Cerci'nin ve Moukhtar'ın kadroda özellikle ofansif anlamda ;  kolay hata yapan bir defansa karşı yer bulamaması ilginçti.Özellikle sol kanatta Mouktar takımı yönetebildiği gibi el kebir 'in de koşu yollarına güzel paslar atıyordu.

Ankaragücü geniş kadrolu bir takım.Çünkü bir çok işi aynı anda anda yapan futbolculara sahip. Bu oyuncular formsuz olduğunda Kone gibi kendisini ilk onbir dışında da bulabiliyor.

Maça gelirsek ; Cocu'nun maç öncesi değişimleri ve sürekli oyuncu arayışları bu sefer Oğuz'a şans vermesi ve  Frey'i  ve Elmas'ı kenarda oturtması ile başladı.

Maçın başlarında Fenerbahçe Ayew ve Slimani'nin kişisel çabaları ile etkili geldi. Slimani bu takımda neden top alamıyor sorusunun irdelenmesi lazım. Cezayirli oyuncu orta sahadan top götürmeye çalışıyor..

Fenerbahçe aslında şansız bir gol yedi.Bursaspor da oynarken bile gol ile çok sık buluşamayan Faty ' fenerbahçe defansının yine aksaması ile topu önünde buldu. Fenerbahçe rakibi çok adamla da savunsa,az adamla da savunsa ; kalesini korumayı başaramıyor.

Her zaman söylediğimiz gibi bunun düzelmesi lazım. Neustadnaer kendi milli takımında çok başarılı ama Fenerbahçe defansında aynı katkıyı veremiyor.

Golden sonra Fenerbahçe yeniden futbola dönme konusunda istekli gözüktü. İsmail ve Slimani ile gole de yaklaştılar. Ancak Ankaragücü kalesici Korcan'ın hem bu pozisyonda hem de dakikalar sonra Skretel'in pozisyonundaki kurtarışları önemliydi.

Sonrasında kazanılan bir penaltı ve hemen ardından Bifouma'nın getirdiği topta El kebir'in golü Fenerbahçe nin mağlubiyetini hazırladı.

Sonuç olarak Fenerbahçe 'nin golünü yine eleştirilen ama son 2 maçta 2 gol atan Frey attı.

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..