Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'de Cristian'a bağlanan umutlar (Kayserispor 1-1 Fenerbahçe)

Fenerbahçe'de Cristian'a bağlanan umutlar (Kayserispor 1-1 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe; deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kalarak, liderin puan kaybettiği haftada, zirveye yükselme şansını bir defa daha tepti.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir (Semih), Yobo, Hasan Ali, Mehmet Topal, Meireles (Sezer), Cristian, Caner (Stoch), Kuyt, Sow

Fenerbahçe; maçın ilk yarısında, karşısında istediği gibi bir rakip buldu. Kayserispor, oyunu kendi yarı sahasında kabul edip, daha çok rakibin olası baskısını karşılama düşüncesindeydi.

Ancak Fenerbahçe'nin; özellikle ilk yarı boyunca, rakibine ileride baskı kurma ya da atak geliştirme çabasının olmaması, seyir zevki düşük, vasat bir ilk yarı izlememize neden oldu.

Fenerbahçe'nin, ikinci yarının ilk saniyesinde, Cristian ile yakaladığı net pozisyonu, maçın Fenerbahçe açısından farklı bir atmosfere bürüneceği düşüncesine kapılmamıza neden oldu. Ancak 60. dakikadan itibaren oyuna ağırlığını koyan ev sahibi Kayserispor oldu.

Fenerbahçe; son haftalardaki 3 ön liberolu düzeni ile çıktığı maçta; oyuncular üzerinde bariz görülen formsuzluk ve isteksizlik ile Kayserispor'un da baskısı sonucu bir anda defansif görüntüye büründü.

İleride ve orta alanda pas alışverişini sağlayamayan takım, geride de top kayıpları yapmaya ve adam kaçırmaya başlayınca, rakibe %100'lük gol pozisyonları verilmeye başlandı.

Volkan'ın çabası ile 5-6 tane net gol pozisyonu savuşturuldu. Ancak 85. dakikada, Kuyt'ın rakip sahada kaptırdığı top, bir anda ev sahibi takım adına kontra atağa dönüştü. Bobo'nun vuruşu golü getirdi. (1-0)

Dakika 89, Stoch'un uzak mesafeden ceza sahasına orta şeklinde, hatta uzak kale direği yakınında bulunan Kuyt'a pas şeklinde kullandığı serbest vuruşta, Kuyt'ın şık kafa vuruşu beraberliği getirdi. (1-1) Ancak, Volkan'ın üstün performansı, bu akşam Fenerbahçe'nin farklı mağlubiyetini önledi.

Fenerbahçe'de Alex gönderildikten sonra, çift forvete dayalı bir oyun sistemine dönüş olacağı ümidimiz varken, Cristian Baroni'den bir Alex yaratma inadı, takımın hem ofansif hem de defansif gücünü düşürmeye devam ediyor.

Cristian gibi, sezon performansı vasatı aşamayan, rakibine karşı presten uzak hatta oldukça yumuşak oynayan, ne ofansta ne de defansta bekleneni asla karşılayamayacak olan bir oyuncuya, bu ağır görevi vermek akıl kârı değil.

Kaldı ki en çok eleştirilen konu koskoca takımın bir kişiye endeksli kalması değil miydi? Alex için sarfedilen koşmuyor, pres yapmıyor, geri gelmiyor, ağır kalıyor gibi eleştirilerin bir çoğu gerçeği yansıtmazken, bu sayılan sıfatların hemen hemen hepsi Cristian'da mevcut.

Fenerbahçe; bu akşamki tek puanı tamamen Volkan'a borçlu. Sahada ayakta durabilen bir Volkan bir de iyi niyeti ve çabasıyla Sow vardı. Kuyt da attığı gol dışında fazla etkili olamadı. Çok sayıda top kaptırdı, pozisyon almada ağır kaldı. 

Özellikle ilk yarıda defansta boşluklar veren Kayserispor'a karşı, Stoch'un kullanılması, takımın gol yollarında etkili olmasını sağlayabilirdi. Ancak nedense, Caner'de de sürdürülen gereksiz ısrar, 7-8 defansif oyuncuya rağmen, defans yapamayan defansif bir takım olmamızı sağlıyor.

İşin özü, Fenerbahçe; ileride rakibe baskı kuramadığı zaman defansta da tutunmakta güçlük çekiyor. 

Ayrıca, artık bir konuda da karar verilmeli; ya bu takıma bir 10 numara alınmalı, ya da Sow'a iyi bir partner... 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..