Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Kasım '08

 
Kategori
Haber
 

Fenerbahçe'de gönderileceklerin listesi

Fenerbahçe'de gönderileceklerin listesi
 

Bence reklam panosundaki topa...


Blognot'ta birkaç haftadır Fenerbahçe'nin kötü gidişine dair bazı yazılar karaladım. Anatema neydi; gidiş fena, takımda dengeler altüst olmuş ve Alex bu takımdaki 'oyuncu' sıfatıyla misyonunu tamamlamış.

Porto maçının gollerini sonradan gördüm, birinde Volkan'ın bariz hatası var. Diğerinde rakip ikinci topa iki-üç Fenerbahçeli oyuncunun arasından vole vuruyor. Golleri geçtik, lakin kaybedilen maçın davası olmaz. Oyuna dönelim, benim seyrettiğim yarıda, Alex aktif ve pasif oyunun çoğunu kendi yarısahasındaki orta yayın ya üstünde yada biraz gerisinde geçirdi. Zaten topla buluşması ya kaleci, ya da liberolardan birinden aldığı birinci pasla oldu. Alex bu takımda birinci defans bölgesinden top çıkaran adam mı olmalı?

Gelelim ortasahaya. Yine benim seyrettiğim ikinci yarıda, Alex çok geride kalınca (markajdan mı diye sordum ama hayır birkaç ara pas attı mesela dikine rahatça) asıl oynaması gerektiği rakip ceza sahası yayınına yakın bölge boş kaldı. Halbuki Porto dikine pasları çabuk geçirdi. Alex bizim yarısahadan bu toplardan birkaç tane yaptı. İşte topun varış noktasında bu pasları alan oyuncular topları verimli kullanamadılar. Kanatlara yaydılar. Kanattakiler zaten dökülüyor. Gökhan Gönül son yarım saat geri dönemedi. Uğur adeta saçmaladı. Amatör lig topçusu gibi dağınık ve pervasızca oynadı. Bu dikine pasların alınıp daha seri mesela 1-2'lerle (duvar pası) rakip defans açılabilirdi. Gerçi rakip defans kendi ceza sahalarının üzerinde bile kademeli ve önlü arkalı iki hat şeklinde oynadılar.

Hareketli topa orta yapamayan futbolcularımız olduğu için, yan toplarda etkisiz kaldık. Son yarım saat her atağımız rakip tarafından kontraatağa çevrildi. Ortasahamız hakkındaki belki de en önemli gerçek ise sanırım dağınıklığı. Ortasaha futbolun disiplin timsalidir. En şekilli şemalli oyuncuları barındıran mevkidir. Fenebahçeli ortasaha oyucularına bakalım: Uğur, Josico, Kazım, Emre vs... Bazen adım atacak halleri kalmıyor. Dağınıklar... Kasti faul yapıyorlar. Topu eziyorlar... Yani Fenerbahçe'de oynamayı hak etmiyorlar.

Deivid çıktı sanırım, bir de ne göriyim, takıma kurtarıcı olarak Burak alındı. Kimse bana maç zaten gidiyordu tecrübe kazansın diye oyun girdi demesin. Burak'ı Fenerbahçe'ye kim aldıysa futbol bilgisi en az Burak'ın futbolculuğu kadar zayıftır.

Fenerbahçe'de şu isimler acilen gitmelidir: Yasin, Josico, Maldonado, Ali Bilgin, Selçuk Şahin, Uğur Boral, Edu, Alex, Kazım, Burak, Emre

Fenebahçe'de sıkı takibe alınması gereken futbolcular: Gökhan Gönül, Volkan Demirel, Vederson, Deivid, Roberto Carlos

Fenerbahçe'de şu isimler kalabilir: Lugano, Semih Şentürk, Güiza.

Kim gelsin derseniz: Mehmet Topal başta olmak üzere Türkiye Ligi'nin kaliteli ve disiplinli oynayan değişik mevkilerden en az 7-8 oyuncusu.
 
Toplam blog
: 26
: 916
Kayıt tarihi
: 03.11.08
 
 

Nobel ödülü sahibi isimlerin bile sabah ilk iş olarak bloglarına 'bugün başıma çok ilginç bir olay g..