Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe de işlem tamam

Fenerbahçe de işlem tamam
 

fenerbahçe.org


Fenerbahçe nihayet transferin bitimine çok az bir zaman kala stoper Yobo' yu da alarak transferi bitirdi. Daha öncede kaleci Serkan Kırıntı'yı renklerine bağlamıştı. Keşke bu iki transfer daha önce yapılsaydı şimdi hem lig de lider, hemde avrupa kupasından elenmemiş olacaktı. Evet kesin olarak söylüyorum, bir bir daha nasıl iki ederse, futbol da da bir tane gerçek vardır. Futbol üstadı yazarlar kafasına göre yazar çizerken, maçın sonucuna göre ahkam keserken Aykut hoca şu iki hamleyi önceden yapabilse durum kısacası daha iyi olacaktı. Fenerbahçe gerçek kimliğine daha önce bürünecekti.

Neyse artık bundan sonra Avrupa olmadan sadece lige ve kupa ya odaklı Fenerbahçe gol yollarında olduğu gibi defans ve ikinci kaleci sorununu halettikten sonra daha bir değişik parlayacaktır. Yeter ki futbolcular bunu iyi anlayabilsinler, yada Aykut hoca onlara anlatabilsin. Bakın görün siz o zaman özlenen Fenerbahçe nasıl sahalarda parlayacak.

Çünkü Aykut hoca kendi sisteminde topu kısa paslarla ayağa oynayarak rakibi abondene edip, sabırla ve adeta ilmek, ilmek örerek kalede pozisyonlar bulup gol atmaya çaılışmaktadır. Takımın kondisyonu da bu sistem için uygun seviyededir.

Defans olarak Yobo transferi ve Gökhan Günül'ün alternatifi genç Okan(daha çok yeni yolun başında olmasına rağmen, sağlam ve kuvvetli fiziği, inatçı yapısı ile şimdi den yıldızı parlamaya başladı). Kaleci Serkan form durumunu yükselttiğinde Volkan'ı bile çok zorlayacak seviyeye gelebilecek başarılı bir kalecidir. Bu Fenerbahçe için büyük bir avantajdır. Hep söylerim Serkan Kulbilge'den sonra ikinci kaleci sorunu yaşayan Fenerbahçe belkide en önemli işi Serkan Kırıntı'yı almakla yapmıştır. Bunuda Aykut hoca geçte olsa halletmesi, yabancı hocamı, yerli hocamı tartışmasında yerli hocaların takımlarına daha yararlı olduğunun bir göstergesidir. Yerli hocalar fedakarlık yaparken, yabancı hocalar, paranın vermiş olduğu gücü bile bazen kullanamayarak, sadece kendi ceplerini doldurmanın uğraşı içindedirler.

Fenerbahçe'nin Nianhg, Stock, Dia transferleriyle birlikte gol yollarında sorunu kalmamıştır. Atılan on gollde bunun kanıtıdır. Fenerbahçe ligde gol atamayacağı hiçbir takım yoktur.Bunu üstüne basa bas söylüyorum. Tek sorun defans ve de orta sahanın rakip ataklarda adam paylaşımıdır. En son Manisa maçında yenilen ikinci golde beş Manisa'lı ya karşılık beş Fenerli ceza sahasında beraber girdiler, ama adam almadaki yanlışlık ve adam markaj edememe gibi bir durum karşısında elini kolunu salayarak rakipten gol yediler. Sadece defansa adam transfer etmekle bunu çözemesiniz. Taktiksel açıdan defansta adam paylaşma ve kademenin nasıl yapılacağınıda bu saatten sonrada bu dutbolculara öğretemesiniz, çübkü bu alışkanlık daha fubola başlayan futbolcuya ilk yıllarında öğretilip, yerleştirlmesi gerekmektedir. İşte Türk futbolcusunun da böyle bir sorunu yıllardır vardır.

Eğitim şart, hele ağacı yaş iken eğmek gerek.

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..