Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'de kadro alternatifi yok (Fenerbahçe 0-3 M.Gladbach)

Fenerbahçe'de kadro alternatifi yok (Fenerbahçe 0-3 M.Gladbach)
 

Fenerbahçe; lider olarak bir üst tura çıkmayı garantilediği, UEFA Avrupa Ligi C Grubu son maçında, Kadıköy'de Alman ekibi M.Gladbach takımını konuk etti. İki takım için de prestij maçı statüsünde olan ve her iki takımın da yedek oyuncularının boy gösterdiği maçı Alman ekibi maalesef 3-0 farklı kazandı.

Fenerbahçe: Mert, Orhan, Serdar, Egemen, Özgür, Mehmet Topal (Caner), Selçuk, Recep (Cristian), Stoch (Kuyt), Krasic, Bienvenu

Fenerbahçe'de, Mehmet Topal haricinde, düzenli forma şansı bulamayan oyunculardan kurulu kadro; maçın genelinde istekli bir görüntü sergilese de, hem yetenek hem de takım oyunu anlamında pek varlık gösteremediler.

Bu akşam sahada, Stoch dışında futbol zekası ve çabukluğu bulunan oyuncu yoktu. O da 60. dakikada her zaman olduğu gibi Aykut Kocaman'ın müdahalesi ile oyundan alındı.

Aslında bir türlü anlam veremediğim konu: Şu anda ülkemizde bulunan yerli/yabancı tüm oyuncular içinde, genç yaşına rağmen, mevkisinin en yetenekli ve rakipler açısından en tehlikeli oyuncusu olan Miroslav Stoch, takımda tutulmak yerine, ısrarla kaybedilmeye çalışılıyor.

Sahada varlık gösteremeyen bir çok oyuncuya gösterilen sabır, bir prestij maçında dahi nedense Stoch'a gösterilmiyor. Bu yaşta böyle bir yetenek, bu paralarla ülkemize bir daha gelir mi?

Gruptan çıkmayı garantileyen Fenerbahçe için bu akşam alınan mağlubiyetin, skor can sıkıcı olsa da, zerre kadar önemi yok. Asıl can sıkan durum, mevcut kadroya takviye olabilecek oyuncu bulma sıkıntısı mevcut.

Sağ ve sol bekler (Orhan-Özgür) vasat oyuncular. Hadi Özgür henüz genç sayılır, Orhan'ın gelişim gösterecek kapasitesi yok.  Defansta Serdar; yerini kaybediyor, kademe hataları yapıyor. Krasic; sezonun ikinci yarısında da farklı bir performans göstereceğe benzemiyor. Ayrıca takımda Sow dışında forvet oyuncusu yok.

Yedek kulübesinde bu kadar kalite sıkıntısı varken, Stoch'u böyle harcamak ne kadar mantıklı?

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..