Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'de takke düştü kel göründü (Fenerbahçe 1-3 Antalyaspor)

Fenerbahçe'de takke düştü kel göründü (Fenerbahçe 1-3 Antalyaspor)
 

Fenerbahçe; Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki 47 maçlık serisini, sezona iyi başlayan ve 8 maçta 15 puan toplayarak averajla 2. sırada bulunan Antalyaspor karşısında koruyamadı.

Sakatlıklarla mücadele eden ve son 2 maçtır etkisiz futbol oynayan Fenerbahçe; hızlı mücadele eden ve iyi kontra atak geliştiren Antalyaspor karşısında, kötü futbolunun cezasını fena halde ödedi.

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Serdar, Hasan Ali (Salih), Kuyt, Selçuk (Semih), Cristian, Krasic (Stoch), Caner, Sow

Fenerbahçe; hafta içi oynanan ve tek golle galip geldiği AEL Limassol karşılaşmasına nazaran daha ofansif bir kadro ile sahaya çıktı diyebiliriz. Ancak kağıt üzerinde bu şekilde görülse de kadronun sahaya yansıttığına bakacak olursak; özellikle ilk yarı boyunca vasatı aşamayan bir futbol izledik.

Yobo'nun yokluğuna Egemen'in de katılması sonucu, defansın göbeği Bekir - Serdar ikilisine teslim edildi. Bireysel hata kralı Bekir'in kademe hataları sonucu, Fenerbahçe, ilk yarının bitmesine 5 dakika kala 0-2 geriye düştü. Bekir; çok kolay adam kaçırıyor, üstüne üstlük kaçırdığı adamın peşinden koşmuyor. Hakeme itiraz etmek için katettiği mesafeyi ve harcadığı eforu, görevini yapmak için de harcasa, -hani olmaz ya- belki daha yararlı olur.

Cristian; ders çalışırmış gibi yapan tembel bir öğrenci gibi sahada gezinip duruyor. Ne etliye dokunuyor ne de sütlüye. Eğer ki Alex, sahada yürüyor diye kulübeye çekildiyse, Cristian'ın bu kadroda işi ne? Geldiği günden bu yana 3-5 maç kendini gösterip, kalan tüm sezon yatarak seyirciyi aptal duruma düşüren bu oyuncuya daha ne kadar katlanılacak. 

İkinci yarı öncesi kenetlenerek, birbirlerine galibiyet sözü veren oyuncuların çabası, maçı kurtarmaya yetmedi. 50. dakikada Sow'un çabası ile skor 1-2'ye getirilse de, yapılan ataklar sonucu beraberlik golü bir türlü gelmedi.

İkinci yarıda; Krasic'in yerine oyuna giren Stoch, Caner'le birlikte çalım atma yarışına girdiler, top kayıpları konuk ekibe hem atak şansı hem de zaman kazandırdı.

Son günlerin formsuz ismi Kuyt ileri uçta yine yetersizdi. Sow tek başına takımı ayakta tutmaya çalıştı.

Aykut Kocaman; daha önce forma şansı vermediği genç oyuncularından Salih'i, son 10 dakikada kurtarıcı niyetine sahaya sürdü. Genç oyuncu maçtaki tek hatasıyla 80. dakikada, maça damgasını vurarak, takımın beraberlik umutlarını bitirdi.

Her genç oyuncunun unutamadığı maçı, büyük takımlarda oynadığı ilk maç olur. Salih bu maçı hiç hatırlamak istemeyecek. Umarım bu hatası gelecek vaadeden bir gencin kaybolup gitmesine neden olmaz.

Köşe vuruşu organizasyonunda son adam olarak kalan Salih; topu tehlikesiz alana atmak yerine, müsait durumda olmamasına karşın kaleye şut atmayı denedi. Rakip defans oyuncularında kalan top kontra atağa dönüştü ve 2'ye bir kalan Volkan, gole engel olamadı. (1-3)

Fenerbahçe; formsuz ve bazı yeteneksiz oyuncularından kurulu kadrosuyla, kalecisinin performansına dayalı bir tembellikle ilerlemeye çalışıyor. Oyuncuların haftalardır süren bu aymazlığı eleştiri konusu olunca, nedense Aykut Kocaman'ın tepkisi geliyor.

Eğer ki takımın hocası olarak oyuncuları kendine getiremiyorsa, hatayı kendinde aramalı. Aziz Yıldırım'ın mantığıyla suçlu peşine düşme kolaylığını bırakmalı.

Takıma faydalı olamayan ve olma ihtimali de bulunmayan birileri, artık ders almaktan farklı şeyler yapmalı.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..