Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '16

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe'de transfer yanlışları…

Fenerbahçe'de transfer yanlışları…
 

Fenerbahçe Diego Ribas’ı transfer ettiğinde, dünya çapında ses getirmiş, ancak yapılan transfer Fenerbahçe’ye bir katkı yapmadığı gibi kafa ağrıtmaya da devam edilmektedir.

Fenerbahçe'de Diego Ribas konusunda yaşanan çıkmaz, transferdeki benzer yanlışları akıllara getirdi.

Fenerbanhçe elinden çıkarmaya çalıştığı Brezilyalı yıldız Diego Ribas dahil son 5 yılda Milos KrasicSerdal Kesimal ve Bienvenu gibi isimler nedeniyle toplam 41 milyon Euro zarar etti.

Bu oyuncular takıma hiç katkı veremedi.

Takıma katkı verenlerin bir kısmı da Aziz Yıldırım tarafından takımdan uzaklaştırıldı.

İşte Caner Erkin, işte Gökhan Gönül…

Fenerbahçe’de kadro dışı bırakılan ve takımdan ayrılması beklenen Diego Ribas’ta yeni bir tehlike belirdi. Henüz bir taliplisi çıkmayan Brezilyalı futbolcunun gitmemesi halinde A2 takımına gönderilmesi gündeme gelecek.

 A2 takımında yıllık 3.5 milyon Euro kazanan bir oyuncu düşünsenize!

Fenerbahçe bu gün yaptığı yanlış transferler nedeniyle UEFA tarafından takip edilmektedir.

Tıpkı zamanında Beşiktaş, bu kez Galatasaray olduğu gibi yanlış transferlere böylesi büyük paralar harcamaya devam ederse, gelecekte Fenerbahçe’de Avrupa kupalarından men edilecektir.

Fenerbahçe’ye kurulan kumpas nedeniyle 3 yıl Avrupa kupalarından men edildiği yetmiyormuş gibi, otoriter yönetimi ile Fenerbahçe’yi 18 yıldan beri yöneten Aziz Yıldırım, yanlış transferlerin hesabını vermeye de yanaşmamaktadır.

Fenerbahçe benzer durumları birçok kez yaşamış ve ekonomik anlamda ciddi zarar çekmişti. Örneğin 2011-12 sezonunda toplamda 8 milyon Euro maliyetle gelen Serdar Kesimal ve Henri Bienvenu, takıma hiçbir katkı veremedi.

Bienvenu sadece 1 yıl sonra başka bir kulübe gönderilirken, Kamerunlu golcü yıllık 1 milyon Euro da maaş aldı. Son 3 senede sadece 7 lig maçına çıkan Serdar ise önce kadro dışı kaldı sonra da A2 takımına gitti, bu süreçte Fenerbahçe’nin kasasından 5 sezonda 6 milyon Euro maaş çıktı.

Son olarak 2012-13 sezonunda Juventus’tan gelen ve büyük hayal kırıklığı yaratan Milos Krasic kâbusu yaşanmıştı. 1 sezonu kirada geçiren ve 1 sezonu da A2 takımında bitiren Sırp oyuncu, 7 milyon Euro’ya transfer edilmiş, 2.3 milyon Euro yıllık maaşla toplamda 14 milyon Euro’luk bir maliyet çıkarmıştı.

Diego Ribas ise 2014-15 sezonunda bonservissiz gelse de 5 milyon Euro’luk imza parası ve 3.5 milyon Euro’luk yıllık maaşıyla dikkat çekti. Brezilyalı futbolcu, şimdiden 12 milyon Euro’luk harcama yaptırdı.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..