Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '16

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'de yok

Fenerbahçe’nin sorunu bireysel performans yetersizliği değil, yokluk!

Dört savunma oyuncusunun önünde üç tane 5 numara özellikli oyuncu oynarsa üretemezsiniz. Bu koşullarda forvetiniz RvP değil Suarez dahi olsa yeterince gol atamazsınız.

Mehmet Topal’a kötü futbolcu diyebilir misiniz? De Souza da kötü değil, Ozan da hatta Noyştadler de. Fakat siz Topal’dan oyun kurmasını, DeSouza’dan her maç gol atmasını, Ozan’dan da asist yapmasını beklerseniz, en kısa ifadeyle çok beklersiniz.

Atiba’nın Mehmet Topal’dan, Tolga Ciğerci’nin DeSouza’dan fazlaları yok, onların şansı kendilerinden yapabileceklerinin bekleniyor olması.  

Fenerbahçe gibi kısır bir kadronuz varsa tek yapacağınız iş savunma olabilir ama bunu yaparken de ortaya Old Trafford’ta olduğu gibi bireysel hatalar çıkarsa hiçbir şansınız kalmaz, kalmadı da.

Manchester United maçı başladıktan sonra tek dileğim maçın bir an önce bitmesi oldu. Zira Fenerbahçe, ki benim izlediğim en kötü Fenerbahçe’ydi, o kadar çaresizdi ki o gece olabilecek olumsuz olasılıkların haddi hesabı yoktu.

Bir şeyler değişmezse bu had ve hesap bir sonraki Manchester United maçında da olmaz, sonraki lig maçında da, bir ay sonraki Galatasaray derbisinde de.

Advokaat

Fenerbahçe teknik direktörlüğü, birisinden rica edilecek değil bir makam değil bir ayrıcalıktır. Fenerbahçe yönetiminin Advokaat’a “lütfen bizim teknik direktörümüz ol” diyerek teklifte bulunması nedeniyle bugün Hollandalı teknik adam her maç sonrası garip açıklamalar yaparken ne bulunduğu oturduğu koltuğun kıymetini biliyor ne de olan biteni umursuyor.

Maçtan sonra Advokaat’a Fenerbahçe’nin gruptan çıkmak için ne yapması gerektiği soruldu. Fakat asıl sorulacak soru Fenerbahçe’nin içinde bulunduğu girdaptan çıkmak için ne yapması gerektiği olmalıydı ve kanımca bu sorunun yanıtı “bir sezonluk Advokaat”ta yok.  

Aziz Yıldırım

Fenerbahçe taraftarı, Aziz Yıldırım’ın artık görevi bırakması gerektiği mesajını kendisine çok kereler verdi, bu işin güzellikle sonlanması için ona birçok fırsat tanıdı. Fakat Yıldırım her defasında kulağının üstüne yattı, boş tribünleri, protestoları, dekoder satışları veya dergi aboneliğindeki azalışları görmezden geldi ama bugün artık iş öyle bir boyuta geldi ki deniz bitti.

Şu an Fenerbahçe, başkan kim olursa olsun mevcut halinden daha iyi olacak gibi bir sinyal veriyor ama özellikle bir isimden beklenti çok büyük. Her ne kadar kendisi bu konuda renk vermese de herkesin dilinde olan Ali Koç bugün Fenerbahçe başkanı olsa elbette Fenerbahçe bir anda tüm maçlarını kazanan bir takım haline dönüşmez ama hemen yarın şunlar olur:

  • Tribünler dolar
  • Kulübün borsadaki hisseleri değer kazanır
  • Olumlu hava takımın performansını artırır ve hem lig hem de Avrupa için umut tazelenir

can.nizamoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..