Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Değerlerndirmesi. Dia ve Stoch.

Fenerbahçe Değerlerndirmesi. Dia ve Stoch.
 

..


Fenerbahçe özellikle maçın ikinci yarılarında sıkıntı yaşasa da son üç maçtan dokuz puan topladı ve zirve takibini sürdürüyor. Aykut Kocaman Fenerbahçe’nin başına geldiğinde bu duruma çok sevinenlerdenim ama Dia ve Stoch gibi Türkiye ligi için hızlı ve çabuk 2 tane oyuncun var iken bunları bir arada oynatmaması, Aykut Kocaman hakkında kafamda soru işaretlerine neden oluyor. Neymiş Dia ve Stoch bir arada oynadıklarında defansa fazla yardıma gelmedikleri için takım savunmasında aksaklıklar oluşuyormuş. Kesinlikle böyle bir şey yok. Dia ve Stoch mevkilerinin gerektirdiği şekilde mücadelelerini yapan oyunculardır. Zaten Dia kaç haftadır oynamıyor ve Dia’nın oynamadığı maçlarda Fenerbahçe yine goller yedi ve takım zora girdi. Morinho deyince herkesin aklına defansif futbol geliyor. Real Madrid’te bile Morinho Ronaldo ve Di Maria’yı bir arada kullanıyor. Ronaldo’da Di Maria’da top rakipte iken Dia ve Stoch gibi belki üst derece koşan futbolcular değil ama mevkilerinin gerektiği şekilde mücadelelerini yapıyorlar. Dia ve Stoch oyunun sıkıştığı anlarda rakiplerini geçerek takımı rahat bir şekilde pozisyona sokarlar ve kesinlikle ilk 11’de yer bulmalılar.

İkinci bir örnek verecek olursak, Daum var iken kanatlar da Mehmet Topuz ve Özer Hurmacı oynuyordu. Hatırlarsanız nerede ise tüm spor yazarları Fenerabahçe kanatsız oynuyor diyordu. Anlatmak istediğim Mehmet Topuz koşup mücadele edebilir ama Mehmet Topuz kanat oyuncusu değil. Mehmet Topuz oyunun sıkıştığı anda rakibini geçerek çizgiye inecek, pozisyon hazırlayacak bir oyuncu değil. Mehmet Topuz Emre ile birlikte Orta sahada görev yapacak ilk futbolcudur.

Son olarak Alex’e değinmek istiyorum. Alex orta sahada oynayınca bende koşmaması ile takıma zarar veriyor diye düşünenlerdendim. Ama Alex direk forvet gibi oynatılacak ise son maçlarda ki gibi takıma büyük katkı veriyor. Pozisyon sezişleri mükemmel, bulduğu pozisyonları çok iyi değerlendiriyor, ceza sahasına yakın ve içerde çok etkili Alex eğer böyle oynatılacak ise kesinlikle seneye de takımda kalsın derim. Hem Alex’in forvette oynaması koşuyor – koşmuyor eleştirilerinin de son bulması demektir.

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..