Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'den özel bir galibiyet

Fenerbahçe'den  özel bir galibiyet
 

mersinidmanyurdu.com


Mersin İdmanyurdu-Fenerbahçe:(1-2)

İki takım 28 yıl aradan sonra Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda karşı karşıya geldi.Fenerbahçe Türkiye Kupası 'nda rakibini 2-1 yenerek tarihinde son kez bu kupayı kazandığı maçın rövanşını yine aynı skorla almasını bildi. Fenerbahçe aldığı 2-1'lik galibiyetle yenilmezlik serisini 24 maça çıkardı. Fenerbahçe aslında bu sezona 3 zor deplasmanda başladı. Antep ve Kayseri deplasmanlarından sonra sezonun flaş takımı Mersin 'den de sarı-lacivertlilerin üç puanla dönmesi önemli bir maharet olsa gerek. Fenerbahçe Özer Hurmacı 'nın 4.dakikada 48 metreden attığı klas aşırtma  vuruşla maça adeta 1-0 önde başlıyordu. Bu golde Mersin kalecisi Hakan Arıkan hatalıydı ve çok önde yakalandı..
 
Mersin'de bardaktan boşalırcasına yağan yağmur, oyuncuların performansını zaman zaman etkiledi. Şiddetini arttıran yağmur nedeniyle elektriklerin kesilmesi üzerine stadyumdaki skorbord bozulurken yayıncı kuruluş Lig TV de yaklaşık 10 dakika canlı yayına ara vermek zorunda kaldı. Ancak yağmur daha sonra şiddetini azaltınca maçı Hakem Halis Özkahya devam ettirdi.
 
42.dakika maçın adeta dönüm noktasıydı.Ben Yahia 'nın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içindeki karambolde Bekir İrtegün 'ün eli topa gitti.(Kolu öne doğru bariz şekilde açıktı)Ve bu pozisyon  bariz penaltıydı bu kırılma anını hakem atlayarak maçın kaderine etki eden bir hata yaptı.
 
Fenerbahçe öyle bir takım oldu ki rakip alanda kazandığı toplarla alternatif hücum etmesini çok iyi biliyor.İlk yarıda Alex ve Caner'in ayağından net fırsatları heba etmeseydi Fenerbahçe maçı ilk yarıda da koparabilirdi. Ancak Fenerbahçe erken gelen golün verdiği rahatlıkla bir ara geri çekildiğinde Mersin İdman Yurdu orta alanda Erman Özgür ve Moritz 'in yönettiği oyunda topa daha çok hakim olan,golü daha çok arayan taraftı. Beto'nun savunma arkasına yaptığı koşular hep Fenerbahçe'nin ayağı yere basan savunmasına takılıp kalıyordu.
 
İkinci yarıda Fenerbahçe 2.golü bir kaleci hatasıyla (2.yarıda Hakan Arıkan'ın yerine oyuna dahil olan Sehiç yaptığı bariz bir hatayla adeta hediye etti bu golü Fenerbahçe'ye) bularak,  farkı 2 'ye çıkarıyordu Her kaleci hatasında ağızlarından şike lafını düşürmeyenler acaba şimdi ne söyleyecek? Acaba buna da mı şike diyecekler!!! Bienvenu'nun attığı golle sarı-lacivertliler rahatlıyordu.  Bu golden sonra Fenerbahçe rakibinin de bir kişi eksik kaldığı mücadelede  bir türlü 3.golü bulamadı ve maçı bir türlü  koparamadı ve bunun faturasını ağır ödeyebilirdi Kocaman'ın takımı... 90.dakikada Mersin'in attığı gol daha erken bir dakikada gelseydi Fenerbahçe kazanırken zorlanabilirdi.
 
Bir de ikinci yarıda gelişen Mersin'in verilmeyen golüne gelecek olursak; topa yükselen rakip takım oyuncusu topa elle mi dokundu tartışmalarında televizyon görüntüleri bizleri yanıltsa da burada Mersin'li oyuncu  Zurita elle dokunmuyor belki ama kanımızca topa yükselken faul yapıyor olmalı yoksa gol nizami gibi gözüküyor.
 
Şunu da belirtmeden geçemeyeceğiz sevgili futbolseverler Tevfik Sırrı Gür Stadı'nın zemini 10 dakika süren adeta bardaktan boşalırcasına yağan yağmura rağmen hiç bozulmadı. Her stadımıza Mersin'in örnek olması lazım.
 
Sonuçta Fenerbahçe kazandı.Üst üste zorlu deplasmanlardan alınan galibiyetlerle çok büyük avantaj yakaladı liderliği de devralmanın ötesinde.Saraçoğlu'nda da sarı-lacivertlilerin kolay kolay maç vermediğini hesap edersek Fenerbahçe bu sene de Aykut Kocaman yönetiminde bu sezonun yine şampiyonluktaki en güçlü adayıdır desek abartmış olmayız. 
 
Yorum.  Erdem Dinseven 
 
Toplam blog
: 566
: 1338
Kayıt tarihi
: 11.07.06
 
 

Edebiyatla ilgileniyorum. Ayrıca amatörce belgesel film çalışmaları yapıyorum ve kültürel etkinlikle..