Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'den altın gol

Fenerbahçe'den altın gol
 

Salzburg-Fenerbahçe:(1-1)

Fenerbahçe,Ersun Yanal yönetiminde çıktığı ilk resmi maçta Şampiyonlar Ligi 3.ön eleme turunda karşılaştığı rakibi Red Bull Salzburg ile 1-1 berabere kalarak

6 Ağustos'ta Şükrü Saraçoğlu'nda oynanacak rövanş maçı öncesi büyük avantaj yakaladı.68'de Alan ile yenik duruma düşen temsilcimiz,bu gole Christian Baroni'nin 90+4'te kazandırdığı penaltı golüyle cevap vermesini bildi.

Maçta yaklaşık 10 binin üzerinde Fenerbahçe'yi destekleyen taraftar topluluğu göze çarpıyordu.Bunları Salzburg'un yanı sıra Viyana ve Almanya ile çevre bölgelerden gelenler oluşturuyordu.Sarı-lacivertli taraftarların 5-6 bini de kendisine kale arkasında yer bulmuştu.Bu arada stadda satılan 28 bin 793 biletle seyirci rekoru kırıldığı ifade edildi.Daha önce Red Bull Salzburg Arena'nın bu derecede dolduğu daha önce Rapid Wien(26 bin) maçında biletler günler öncesinden tükenmişti.Karşılaşmayı Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler de tribünden izledi.Maç öncesi tribünde Yıldırım'ı gören taraftarlar,''En büyük başkan bizim başkan'' diye tezahürat yaptı.Yıldırım da taraftarlara el sallayarak karşılık verdi.

Aslında maça daha kontrollü ve iyi başlayan Avusturya temsilcisi oldu.Fenerbahçe,maçın ilk 20 dakikasında orta sahayı geçmekte ve rakip ceza sahasına girmekte zorlandı.Maçın ilk ciddi tehlikesinde sağ kanattan gelişen Salzburg atağında uzak kale direğinde topa Soriano kafayla vurdu.Volkan iyi yer tuttu ve mesin yuvarlağı kale çizgisinde kontröl etti.Fenerbahçe 20'nci dakikadan sonra özellikle orta alanda yeni transferi Alper Potuk 'u çok iyi kullandı.Alper'in hücuma yerinde ve zamanında çıkışlarıyla Fenerbahçe ileride top tuttu.Sağda tabii Gökhan Gönül 'ün olmayışı önemli bir eksiklikti ama Alper bu açığı da zaman zaman kapattı diyebiliriz oynadığı futboluyla.Özellikle Alper'in bu etkili oyununa Dirk Kuyt da ileride ayak uydurabilseydi bizce Fenerbahçe gol için bu kadar beklemezdi!Ayrıca Mehmet Topal ve savunmada da Bruno Alves gecenin başarılı isimleriydi.

Alper Potuk için dediklerimizin tam zıttını maalesef Emre için söyleyebiliriz. Çok durgun ve bitkindi. Sahada adeta gezindi,durdu. Takımın zaman zaman ileriye yaptığı çıkışlara hiç katkı veremedi. Ersun Yanal da gününde olmayan Emre'ye sahada çok tahammül etti ve çok geç çıkardı oyundan. İkinci yarıda Sow 'u oyuna alırken sahanın belki de en iyilerinden Alper Potuk'u çıkardı 58'nci dakikada... Eğer bu oyuncu sakatlık felan yaşamadıysa oyundan alınacak isim Emre Belözoğlu olmalıydı. Sow oyuna girdikten sonra Fenerbahçe adeta kimlik değiştirmişçesine topa daha çok sahip olan ve oyuna hükmeden taraf oluyordu.

İkinci yarıda Stoch da sürülseydi sahaya Sow ile beraber Fenerbahçe gol için bu kadar uzatmaları beklemezdi inanın ki! Emre'nin yerine 68'de alınan Christian Baroni değişikliği bir o kadar geç bir değişiklik idi bir o kadar da hemen bu değişikliğin ardından yenen gol talihsizlikden başka bir şey değildi!Evet belki Fenerbahçe bazılarının uykularını kaçıracağı türden bir oyun oynamadı kim bilir yenilebilirdi de belki ama sonuçta ilk kez oluşturulan bir takımın Avusturya futbolunda her zaman söz sahibi olup,başa güreşen bir ekibin sahasında yenilmeden dönmesi önemli bir hadisedir.Ve en önemlisi 6 Ağustos için tur için fazlasıyla umudumuz da var. Bundan mutlu ne olabilir ki öyle değil mi?

Yorum: Erdem Dinseven

Foto. İnternet galeri

 

 
Toplam blog
: 17
: 325
Kayıt tarihi
: 17.04.12
 
 

Spor ve özellikle futbol çocukluğumdan beri önemlidir yaşamımda. Futbol konusundaki yazılarımı ve..