Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'den bir bomba (!)daha. Chelsea'lı Raul Meireles Fenerbahçe'de!

Fenerbahçe'den bir bomba (!)daha. Chelsea'lı Raul Meireles Fenerbahçe'de!
 

Fenerbahçe transferin sonu yaklaşırken bir bombayı(!) daha patlattı!

Evet, Fenerbahçe Kulübü, Chelsea forması giyen Portekizli orta saha futbolcusu Raul Meireles'in transferi için görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi.

Fenerbahçe Futbol A.Ş'den borsaya yapılan açıklamada; "Chelsea Futbol Kulübü oyuncusu Raul Meireles'in Kulübümüze transferi için görüşmelere başlanmıştır" denildi.

Raul Meireles'in kariyerine bakacak olursak; Boavista kulübünde başlayan orta saha futbolcusu, 2004'te adını futbol dünyasına duyurmaya başlayacağı Porto'ya geçmişti.

Porto'da 4 lig ve 3 Portekiz Kupası şampiyonluğu yaşayan 29 yaşındaki futbolcu, toplam 191 resmi maçta görev almış ve 19 gol kaydedip 30 da asist yapmıştı.

2010 yazında 11.5 Milyon Pound bonservis bedeliyle Porto'dan Liverpool'a transfer olan Meireles, Liverpool'daki tek sezonunda 41 resmi maçta forma giyerken, 5 gol atıp 5 de asist yapmış ve Premier Lig taraftarları tarafından yılın en iyi oyuncusu seçilmişti.

Geçtiğimiz sezonun başında ise 12 Milyon Pound karşılığında Chalsea renklerine bağlanan Portekizli yıldız, Londra temsilcisinde Şampiyonlar Ligi ve FA Cup şampiyonluğu yaşarken, 45 resmi maçta sahaya çıkmış ve 6 gol atıp 6 asiste imza atmıştı.

2010 Dünya Kupası elemelerinde Portekiz Milli takımının oynadığı 12 maçta da görev alan ve play-off karşılaşmasında Bosna Hersek'e çok kritik bir gol kaydeden Meireles, ülkesine toplamda ise 62 maçta hizmet vermiş ve 8 kez fileleri havalandırmıştı.

Tecrübeli orta aha futbolcusu, Euro 2012 elemelerinde de Milli takımın vazgeçilmezlerinden olurken, Ukrayna ve Polonya'da düzenlenen turnuvada ise yarı final oynayan Portekiz'in 5 maçında da ilk 11'de sahaya çıkmıştır.

2000 Avrupa U-16 şampiyonu olan Portekiz Milli takımının formasını giyen Meireles, A Milli forma altındaki ilk golünü Euro 2008'de Türkiye ile oynanan maçta atmıştır.

Fenerbahçe bu oyuncu ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Maliyetine gelince; Chalsea'ya 10 milyon Avro verilecek, oyuncuya ilk yıl 3 milyon Avro ve maç başına 10 bin Avro ödenecek. Sonraki yıllar 2.5 milyon Avro ve maç başına 10 bin Avro ödenecekmiş.

Ne diyelim Fenerbahçe’ye hayırlı olsun.

Bu transferle Alex’in Fenerbahçe’de işi bitmiştir.

Ayrıca Sivasspor karşısında alınan beraberlik, Fenerbahçe’deki kavganın sonucudur. Alex her ne kadar ilk 11 de oynasa da, takımını sırtlayacak pozisyonlardan uzak ve kafası başka yerlerdedir.

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..