Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '19

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'den Gollü Açılış

Hazırlık kampında güçlü takımlarla oynadığı maçlarda olumlu sinyaller vermeyen Fenerbahçe’nin Gazişehir Gaziantep karşısında açılış maçında nasıl bir oyun ortaya koyacağı merak konusuydu. Şampiyonluktaki iddialı rakiplerinin puan kaybettiği haftada alınacak bir üç puan, üç puanın çok ötesinde anlamlar taşıyordu. Fenerbahçe oyuna harika başladı, Ersun Yanal takımlarında görmeye alışkın olduğumuz her şey sahada vardı. Şok presler, ön alan baskısı, rakibi kendi sahasına hapsetmek… Sarı lacivertli taraftarlarında Ersun Yanal’a duydukları büyük aşkın altında da bu oyun anlayışı yatıyordu, takım net bir şekilde 2013 2014 sezonundan esintiler sunuyordu. Geçen sezon ise bu oyuna benzer bir oyunu sadece Erzurumspor maçının ilk 45 dakikasında görebilmiştik.

Erken gelen penaltı golü Gazişehir Gaziantep’in gardını düşürdü, bu sezon lige çıkan ve 17 yeni transfer yapan Gaziantep temsilcisi daha takım olamamış durumda, Fenerbahçe’nin karşısında güçlü bir rakip olsaydı belki skor 5 0 olmazdı ama sarı lacivertliler bu oyunla sahadan yinede istediklerini alarak ayrılırlardı. İlk 20 dakikada verilen 3 penaltının birincisi biraz flu bir pozisyon, burada Kruse’ye bir temas olmasına rağmen hakem penaltı kararı vermeseydi kimse bir şey diyemezdi ama diğer iki penaltı dünyanın her yerinde tartışmasız penaltı. Ayrıca Emre, Kruse gibi çok iyi penaltıcılar varken takımın birinci penaltıcısının Moses olması da çok ilginç. Çünkü Nijeryalı penaltıları çok yumuşak ve kötü atıyor, kalecinin köşeyi bilmesi halikarında penaltıyı kurtarmama şansı yok.  Tabi Fenerbahçe’nin güzel oyununu konuşuyorsak özel bir isme ayrıca parantez açmak gerekiyor. Emre Belözoğlu. 40 yaşına merdiven dayamış kaptan 20 yaşındaki gençlere taş çıkarırcasına enerjisiyle sahanın her yerinde vardı. Bir anda ters kanada attığı 30 35 metre paslarla sıkışan oyunun açılmasını sağladı, penaltı kazandırdı, gol attı, asist yaptı. Yani kısacası sahada yapması gereken her şeyi fazlasıyla yerine getirdi. Eğer kaptan bu oyununu 25 maç sürdürebilirse Fenerbahçe için şampiyonluk hiçte uzak değil. Bu oyunu seyredince insan Emre Belözoğlu olmadan geçen 4 yıla hayıflanmadan edemiyor. Fenerbahçe sonunda özlenen santraforuna da kavuştu, Vedat Muriqi oynadığı etkili futbolla bu senede çok gol atacağını hissettirdi, golcülüğünün yanı sıra takım arkadaşlarına yaptığı yardım ve hücumda dağıttığı toplarla çok verimli bir 90 dakika geçirdi.  Vedat, Kruse ve Emre mükemmel uyguladıkları pas organizasyonlarıyla takımın hücum omurgasını oturtmuş durumdalar, bir de bu ekibe oyun kurabilen bir stoper eklenirse Fenerbahçe’nin iskeleti hazır diyebiliriz.

Gazişehir Gaziantep maçında Fenerbahçe taraftarının en çok merak ettiği isimse yeni transfer Zanka’ydı ama rakip takım çok fazla atak geliştiremediği için Danimarkalı stoperi çok fazla görme şansımız olmadı, bir iki pozisyonda ise etkili müdahaleleriyle kumaşının iyi olduğu izlenimi bıraktı. Bu maçta Jailson’la yan yana oynadılar, Jailson da bir orta saha oyuncusu olmasından mütevellit defansta oyun kurma konusunda başarılıydı ama tüm sezonunda Jailson, Zanka tandemiyle gitmeyeceği de aşikâr. Genç kaleci Altay Bayındır ise topla sadece 20 kez buluştu, bu istatistik şimdiye kadar süper ligde kendisinin en az topla buluştuğu maç olarak kayıtlara geçti.

Bu skor Fenerbahçe yönetimini  ve teknik ekibi kandırmamalı, bu takımın orta sahası ve forveti gayet yeterli ama acil bir stoper ve sol bek alınması gerekiyor. Serdar Aziz iyi bir stoper olmasına rağmen çabuk sakatlanıyor, Hasan Ali Kaldırım ise alternatifsiz, Dirar da sol bekte zorlu rakiplere karşı çok zorlanır. Sarı lacivertlilerin asıl durumunu görmek için önümüzdeki hafta oynanacak Başakşehir maçını beklemek lazım.

 

 
Toplam blog
: 9
: 65
Kayıt tarihi
: 22.08.19
 
 

1987 yılında, İstanbul Kadıköy'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Tekirdağ Çorlu'da ta..