Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’den önemli galibiyet

Fenerbahçe’den önemli galibiyet
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Gaziantepspor karşısında ilk yarıyı 1-0 mağlup kapatmasına rağmen karşılaşmadan 2-1’lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

Maç öncesinde kadrolar açıklandığında Aykut Kocaman’ın teknik direktörlük anlayışı konusundaki şüphelerimin doğru olduğunu bir kez daha gördüm. Kupa maçlarının, özellikle de son Bursaspor maçının başarılı ismi Semih yine yedek kulübesindeydi. Oysa attığı gollerle formda olduğunu göstermiş ve moral kazanmış Semih ilk on birde çok faydalı olurdu. Onu yedek oturtmak haksızlıktı ve Semih’i yeniden kaybetmek riski taşıyordu.

Gerçekten de Fenerbahçe ilk yarı bir varlık gösteremedi. Gaziantepspor ise kontra ataklarla gol arıyordu. Nitekim ev sahibi takım böyle bir pozisyonda 1-0 öne geçti ve devreyi de önde kapattı.

Fenerbahçe ikinci yarıya sağ bek Orhan Şam’ı çıkarıp Semih’i oyuna alarak başladı. Böylece Mehmet Topuz sağ beke, Kuyt sağ açığa, Sow sol açığa ve Semih de en uca geçti.

Semih’in oyuna girmesi Fenerbahçe’yi rahatlattı. Çünkü Semih ileride top tutabiliyordu. Böylece Fenerbahçe ileride daha etkili olmaya başladı. Nitekim sarı- lacivertliler 65.dakikada Sow’un golüyle beraberliği yakaladılar.

Golden sonra Fenerbahçe ileride daha fazla görülmeye başladı. Gaziantepspor ise acemice işler yapıyor ve çok top kaybediyordu.

Aykut Kocaman 75.dakikada yine daha önce oyuna alması gereken Caner’i sahaya sürdü. Böylece Caner sol açığa geçerken ileride Sow ve Semih ikili oluşturdular.

Fenerbahçe baskısı 83.dakikada Semih’le ikinci golü getirdi. Bu golde Semih’in zor bir pozisyonda zor bir vuruşla golü attığını belirtmek gerekiyor.

Böylece Fenerbahçe, Galatasaray ile Beşiktaş’ın karşı karşıya gelecekleri haftada kazanarak önemli bir üç puan aldı.

Fenerbahçe’de Aykut Kocaman’ın artık karar vermesi gereken bir konu var. O da Semih. Semih şu haliyle sarı- lacivertli takımda formayı en çok hak eden futbolcu durumunda. Bir teknik direktör hak eden futbolcuya formayı vermeli. Aksi takdirde o futbolcuyu küstürür ve kaybedersin. Gerekirse sistem değişmeli ve Semih oynamalı. Zaten Alex’li sistemi Alex’siz oynamaya çalışan ve bunu beceremeyen Fenerbahçe için yeni bir sistem denemek pek de büyük bir kayba neden olmayacaktır.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..