Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'den taraftarına anjiyo... (uzatmalar: 2-2) (penaltılar: 5-4)

Fenerbahçe'den taraftarına anjiyo... (uzatmalar: 2-2) (penaltılar: 5-4)
 

Fenerbahçe, Türkiye Kupası Çeyrek Final maçı için Ankara'da Kayserispor ile karşılaştı. Fenerbahçe Alex ve Emre'nin yokluğunda maça şu kadroyla başladı:

Kalede; Mert Günok, defansta sağda Gökhan, stoperler Yobo ve Serdar, solda Ziegler, ön liberoda Cristian ve Mehmet, orta alanda sağda Dia, ortada Caner, solda Stoch, ileride Sow.

Fenerbahçe; maça özellikle orta alandaki hücum yönünü ön plana çıkararak başladı. Çünkü Dia, Caner ve Stoch daima ileriyi düşünen, dikine oynamayı seven oyunculardır, hatta defans yapmayı unutacak kadar. Bu üçlü; son zamanlarda atak geliştirmekte güçlük çeken takımın, önde oynamasında, rakibe geri adım attırmada maçın ilk yarım saatlik diliminde başarılı da oldular. Ancak ileride yalnız ve pres altında kalan Sow'a pas çıkaramamaları sonuca gitmede en büyük engeldi.

Kayserispor; oyunu daha çok rakibe ikili hatta üçlü presle tatlı-sert baskı yapma, hızlı oyuncuları ile rakibinin ağır defans hattı karşısında kontra atakla sonuca gitme düşüncesinde götürdüler. Abramat ve Troisi gibi süratli ve yetenekli oyuncuları sayesinde bunu da çok sayıda pozisyon geliştirerek kısmen başardılar.

Maçın ilk 45 dakikasında daha çok pozisyon bulan takım Kayserispor'du. Fenerbahçe'de Dia, Caner ve Stoch üçlüsü hatta Cristian ile birlikte bu dört oyuncu; takımın ofans etkinliğini sağlayan, sorumluluk alan oyuncularıydı. Ancak özellikle Gökhan ve Ziegler'in ileri çıktığı pozisyonlarda ne Dia ne de Stoch kanatlarda oluşan açıkları kapatamadılar. Mehmet Topuz'un sağ kanatta oynarken yaptığı tek olumlu şey Gökhan'ın boş bıraktığı alanları doldurmasıydı. 

Bu zaaf, Kayserispor'un hızlı oyuncularının işlerini kolaylaştırdı. İlk gol 43. dakikadan Abramat'tan kontra atakla geldi. Cristian'ın ceza sahasına yaklaşmadan faulle durduramadığı Abramat, Mert'in solundan topu ağlara gönderdi. İkinci gol 47. dakikada Ziegler'in bireysel hatası sonucu topu çalan Troisi, pasını ceza alanındaki Kujovic'e gönderdi, rahat pozisyonda durumu 2-0 yaptı.

Hemen 1 dakika sonrasında Dia'nın ceza yayına çıkardığı pasta, Cristian'ın sert vuruşu defansın da hafif teması sonucu kaleci Gökhan üzerine gelen topu sektirdi ve ağlara gitmesine engel olamadı. (1-2) Fenerbahçe adına ilaç olan bir goldü. Aykut Hoca 62. dakikada Dia ve Stoch'u kenara alırken Özer ve Bienvenu oyuna dahil oldu. 82. dakikada ise Caner'in yerini Semih aldı.

Her şey bitti diye düşünürken, maçın bitmesine 20 saniye kala, sağ kanattan Özer'in ortasında Semih'in vuruşunu Sow, kalecinin hemen önünden ağlara gönderdi. (2-2) Uzatmalarda da sonuç değişmeyince maçın sonucunu penaltılar belirledi. (5-4)

Penaltı golleri; Fenerbahçe adına Semih, Ziegler, Serdar, Sow ve Baroni'den, Kayserispor adına ise Riveros, Troisi, Pekarik ve Hasan Ali'den geldi, penaltı kaçıran oyuncu ise Kayserispor'un ikinci golünü atan Kujovic oldu. 

Fenerbahçe 7-6' lık skorla, Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finalisti oldu ve rakibi Karabükspor - Boluspor maçının galibi olacak.

Fenerbahçe maça ofansif gücü yüksek bir orta saha ile başladı. Eğer ki bu etkinliği Sow ile birlikte iyi kullanabilseydi ya da ileride yalnız kalan Sow yerine Sow-Semih (ya da Bienvenu) ile çift forvet düzeninde oynayabilseydi, bu ofansif gücü maçın 90 dakikasında skora yansıtabilirdi. Ancak bu düzende Gökhan ve Ziegler'in daha çok defansif görevlerine öncelik tanımaları gerekir. Alex'in yokluğu bu yönde fırsat olabilirdi. Hem orta alanın ortasında Caner, Sotch'dan ziyade Aykut Hoca'nın alternatifi olabileceğini gösterdi ve verilen fırsatı iyi değerlendirdi. Semih de forma giydiği süre içersinde görevini layıkıyla yerine getirdi.

Fenerbahçeli oyuncular; bu akşam takım olarak gol bulma düşüncesiyle oynadılar ancak geride çok fazla pozisyon verdiler. Kayserispor bu pozisyonları gole çevirebilseydi bu akşam mucizelere bıraktığımız tur kapısını çok farklı kaybedebilirdik.

Fenerbahçe; şu bir aylık zaman içersinde oynayacağı 9 maçlık serinin ilk maçını, çok çok zor da olsa atlatmayı başardı. Önümüzde çok çok daha zorlu maçlar var. Hadi hayırlısı.

Kalbi olan yaklaşmasın...

 

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..