Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Denizli'den ses verdi

Fenerbahçe Denizli'den ses verdi
 

Fenerbahçe; 2006 sezonunda, şampiyonluğu son haftada bıraktığı Denizli'den kayıpsız ayrılmak istiyor. Haftaya derbi moraliyle başlayan takımın bu sezonki deplasman karnesi hiç de iyi değil. En kötü sezonunu geçirmesine rağmen zirveye en yakın takımlardan biri olması da büyük takımlarımızın kalitesizliği yada Anadolu'nun dirilişi şeklinde yorumlanabilir.

Son 3 haftada 9 gol atıp kalesinde 10 gol gören ve açık futbolu tercih eden oyun yapısıyla Denizli, formda bir görüntü çiziyor. İki takım da oyuna temkinli başlamış olsa da, iyi bir orta alan mücadelesi izliyoruz. Ancak, oyun hakimiyetini kurmak için dikine futbolu tercih eden her iki takımın da ilk yarı sonlarına kadar uzaktan şutlar dışında tehlikeli pozisyonu olmadı.

Denizli'nin giydiği sarı forma, açıkçası ilk dakikalarda beni yanılttı. Hangisi Fenerbahçe diye düşünmedim değil.

İleri uçta çoğalmakta güçlük çeken Fenerbahçe'nin 45 dakika boyunca önemli bir pozisyonu olmadı. Aragones'in sol kanatta Vederson tercihi forvet hattını kısırlaştırmasına neden oldu. Kazım'ın sağ kanadı seri kullanamaması ve Gökhan'a yeterince boş alan yaratamaması Güiza'yı iyiden iyiye yalnızlığa mahkum etti. Bir ara Güiza sol kanattan içeriye bir orta kesti ama her pozisyonda o bölgede yalnız olan kendisi, içeride kimse olmadığını geç farketti.

Fenerbahçe ilk yarıda kanatlardan yeterince verim alamadı. Alex'in orta alanda tek başına yetersizliği ve duran topları inatla Carlos'un hayal gücüne terkedişi de 45 dakikalık bir zaman kaybına neden oldu.

Denizli'nin özellikle ilk yarının son dakikalarındaki atakları, Fenerbahçe için tehlike sinyalleri verdi. İkinci yarıda, forvet arkasına Deivid ve sol kanada Uğur takviyesi acilen şart oldu. Orta alanda Selçuk ve Josico birbirlerine fazla geliyor. İkisi yada herangi biri farketmez aslında. Biri oyundan alınmalı ve forvet hattına ara paslarla destek olabilecek bir isim oyuna dahil olmalı. Mesela Emre.

İkinci yarıda, Deivid ve Emre takviyesi takımın çehresini değiştirdi. Fenerbahçe 59. dakikada Emre'nin çok güzel bir aşırtması ile 1-0 öne geçti. Uzun zamandır Emre'ye yakışan şık bir vuruşuyla karşılaştık. Akabinde Güiza'nın ofsayt olmayan pozisyonunda topu ağlara göndermesini ofsayt ve sarıkart ile cezalandıran Aytekin Durmaz;
79. dakikada maçtan iyice koptu. Deivid'in yaklaşık 45 metreden attığı müthiş şut, üst direğe çarparak yarım metre içerden sekip tekrar üst direkten saha içine döndü ve pozisyona çok uzak kalan yardımcı ve orta hakemler jeneriklik golü es geçti. Sanırım Deivid'in hatası(!) yardımcı hakemin yerine geçmesini beklemeden o müthiş şutu çekmesiydi. 3-0 bitecek maç 1-0 sonuçlandı. Gerçekten yazık oldu.

Umarım şu saatten sonra, Fenerbahçe'nin, hakem kararlarına etki ettiği ön yargısı çürümüş olur.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..