Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe düşmanlarını yeneceğiz

Fenerbahçe düşmanlarını yeneceğiz
 

Başlıktaki ifade, dün akşam Konyaspor maçında maraton tribünde açılan pankarttan bir alıntıdır. Fenerbahçe dün akşam Konyaspor’u da rahat bir şekilde yenerek 9’da 9 yaptı. Ligin 16.haftasındaki Ankaragücü maçını kazanmış olsaydı şu anda 13’te 13 olmuş olacaktı ve bu hafta üst üste galibiyet rekorunu kırmak için sahaya çıkacaktı. 

Maçı seyretmeyen birisi skorun 2-0 olduğuna bakıp maçın zor geçtiğini düşünebilir. Ancak Stoch’un ve Niang’ın kaçırdıklarının yarısı gol olsa heralde çok farklı bir skor ortaya çıkardı. Konyaspor’un ise Fenerbahçe kalesinde yakalamış olduğu tek gol pozisyonu ise maçın sonlarına doğru yaşandı. 

Dün İstanbul’da yazın habercisi bir hava vardı ve Kadıköy yine karnaval yeri gibiydi. Tribünlerde anneler, çocuklar, gençler, yaşlılar kısacası her türlü güzellik mevcuttu. 

Aykut Hoca sürpriz bir şekilde Stoch ile maça başlayarak onun da gönlünü almış oldu. Stoch gibi genç, yetenekli ve çabuk bir oyuncunun Fenerbahçe’ye uzun yıllar hizmet edeceğini düşünüyorum. Girdiği gol pozisyonlarını harcaması sorun değil, önemli olan o pozisyonlara girebilmesidir. 

Mamadou Niang’ı belki de geldiğinden beri ilk defa bu kadar etkili pres yaparken gördüm. Güçlü fiziği ve etkili presi ile Konyaspor defansına zor anlar yaşattı. Emre ve Mehmet Topuz yine çok hırslı, Cristian ise hatasız oynadı. Gökhan Gönül sakatlığın da etkisi ile daha az bindirme yaparken, Alex bu maçta Stoch’a attığı mükemmel gollük pas ve serbest vuruşta direği adeta yalayan vuruşu dışında çok fazla kendisini göstermedi. 

Bekir gerçek yeri olan stoper mevkiisinde az hata ile oynarken, Yobo ise her zamanki soğukkanlılığındaydı. Caner çok pas hatası yapıyor, aldığı toplarda çok aceleci davranması panik havası içinde olduğunu gösteriyor. Bu maçta Volkan ile ilgili olarak yapabileceğimiz herhangi bir yorum olamaz. O kadar sıkıldı ki, neredeyse bir ara cebinden gameboy çıkarıp oynayacaktı. 

Konyaspor bu ligde misafir görüntüsü çiziyor. Ziya Doğan’ın ayrılıp takımın başına Yılmaz Vural’ın gelmesi takımı ileriye götürmemiş, aksine daha da geri götürmüş. 

Hakem Bülent Yıldırım , Yobo ve Emre’ye çok kolay gösterdiği yanlış sarı kartlar haricinde hatasız bir karşılaşma yönetti. Bekir’e gösterdiği sarı kart yerindeydi. 

Sadri Şener’in geçen hafta içi yaptığı açıklamalar etkisini göstermiş olacak ki bu hafta Kasımpaşa’nın biri net olmak üzere iki penaltısı görmezden gelindi. 

Cuma günü lig lideri, lig 11.’si ile deplasmanda karşılaşacak. Emre’nin ve Selçuk’un eksikliği orta sahada bir handikap gibi görünsede Fenerbahçe ligin alt sıralarında yer alan rakibini çok rahatlıkla yenecek güce sahiptir. 

Fenerbahçe şampiyonluk yolunda Trabzonspor ve yandaşları ile amansız bir mücadeleye girerken, ligin alt sıralarında da müthiş bir mücadele göze çarpıyor. Bu hafta Bucaspor ve Sivasspor’un galip gelmesiyle ligde kalma baraj puanı 37-38’e yükseldi. Aşağıdaki takımların ligde kalmayı garantilemek için bu puanlara ulaşması gerekir. 

Bu hafta sonu oynanacak olan ve ev sahipliğini Fenerbahçe’mizin yapacağı Kadınlar Voleybol Avrupa Şampiyonlar Ligi Final Four mücadelesinde ekibimize sonsuz başarılar dileriz. Destek için bu hafta sonu hepimiz Burhan Felek’te olacağız. 

Sözde derbi sonrası görüşmek dileğiyle. 

Saygılarımla,  

Muhittin KAYAKIRAN 

mkayakiran@borusan.com 

 
Toplam blog
: 72
: 623
Kayıt tarihi
: 12.11.09
 
 

1974 Adana Doğumluyum. İTÜ Makina 1996 mezunuyum. Hobilerim arasında film seyretmek, müzik dinlem..