Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '15

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe düşüşte...

Fenerbahçe düşüşte...
 

safakkaratas.deviantart.com


Parasal olarak dıştan bakarsanız, Fenerbahçeli oyuncuların toplam döviz değerleri, bütün Anadolu takımlarının oyuncularını satın almaya yeter.
 
Güzel, kıymetli futbolcuları vardı. Kuyt, Sow, Webo, Alvez, Emenike, Diego… Bunlara ödenen paralar, Türk futbolculara ödenen ücretlerin üç-dört misli… Belki de Türkiye’nin en pahalı futbolcuları Fenerbahçe’de … Fenerbahçe’de de Fenerbahçe’nin Avrupa futbolundaki yeri, dünya futbolundaki yeri neresi diyecek olursanız, pek olumlu bir yanıt alamazsınız.
 
Türkiye’de şimdilik idare ediyor da, Avrupa’daki durumu hiç de parlak değil. Yani takım aslında yerinde sayıyor. Ve rahatça söylenebilir ki, Türk futbolcular olmasa, Fenerbahçe’nin işi yaş.
 
Çünkü belli ki, Türkiye’ye gelen Avrupa’lı futbolcular istikrarlarından, formlarından çok kaybediyorlar ve dolayısıyla düşüş başlıyor.  
 
Çok çok karşılık bekledikleri futbolculardan ne yazık ki istedikleri verimi alamıyorlar. Niye? Çünkü Fenerbahçe Avrupai bir futbol oynamıyor; bu futbolcular da Alaturka bir takıma ayak uydurmaktansa, işi Emenike gibi dalgaya vurup, sahanın içinde soyunup, bırakıp gidiyorlar. Ondan sonra soyunma odasında ara ki adam bulasın.
 
Tabii, öteki yandan İstanbul’un o güzel, gevşetici havasında ohh beylerimiz, Reina’da diğer gece klüplerinde felekten kam alalım derken… Gayet rahat kilo alıyorlar; sonra koşamıyorlar. Bence bu adamların bir geldikleri kilolarını, bir de şimdiki kilolarını karşılaştırsınlar. En aşağı toplam 100 kg atacaktır.. Hey Maşallah… Ondan sonra koş Gökhan, koş Caner, yetiş Aykut.. Buna can mı dayanır. 
 
Bundan dolayı, dolar/Euro bazında hiç karşılaştırılamayacak halis Anadolu çocukları : “ Sağa koş Memed, sola koş Memed… Mustafa Kemal’in askeri hep menemdir..” diye itiraz etmeye ramak kalmıştır. Gerçi şimdiye kadar neler konuşuluyor, bilmiyoruz. Her şeyi Başkan göğüslemeye çalışıyor. Onu da taraftarlar topa tutmaya başladılar. Haydi hayırlısı.. 
 
Ondan sonra, elbette Kaptan Emre’nin tepesi atıyor.. sağa sola güzel sözler söylemeye başlıyor.. Sonra da, yatki ölem.. Yani bağlar gazeli. .. Bakalım bu işler ne zamana kadar gider..
 
Söylediklerimiz palavara değil. Yapılan araştırmalar var. Fenerbahçe’ye gelen yabancı futbolcular değer yitiriyorlar…
 
“Alman Transfermarkt'a göre, sarı-lacivertlilerin kadrosunda bulundurduğu 9 yabancı futbolcunun tamamının değerleri azaldı. Bir o kadar ilginç bir durum da yerli futbolcularla ilgili ortaya çıktı. Yabancıların tamamında gerçekleşen düşüşe karşın, bir çok yerli oyuncunun değerlerini artırmaları ilginç bir tezat oluşturdu.(Milliyet,skorer,3.4.15)
 
Buna karşılık, Türk futbolcular giderek değer kazanıyor. Caner Erkin, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Alper Potuk… Giderek altın gibi değer kazanıyorlar… Sanırım önümüzdeki sezonlarda bu futbolcuları Fenerbahçe kolay kolay elinde tutamaz. 
 
Fenerbahçe Anadolu’daki maçlarından bir ikisini kaybetsin, ondan sonra kıyamet alametleri belirebilir.
 
Daha şimdiden, “Bu Kaptan Emre’yi ne yapacağız?” diye düşünmeye başladılar. “Gel seni yönetici yapalım..”diyorlar. Olmuyor. İlla ki sağa sola horoz gibi çatacak. Yardımcısı da Demirel. Hop, o da hemen sahaya atlıyor…  Tabii bunlar hoş hareketler değil. Fenerbahçe seyircisi de bu durumlardan utanıyor, hoşlanmıyor.. Onlar da ister istemez Başkan’a ver yansın ediyorlar.
 
Galatasaray’a gelince… Artık, “Ne olacak şu Galatasaray’ın hali ..”diyecek halimiz yok.. Şimdi idare ediyorlar. Yöneticiler Hamza Hoca’yı küstürmezlerse iyi olur. Ama Hamza Hoca da yanıma bir iki akıllı danışman alsa iyi olur. Onlara kulak vermelidir.
 
Galatasaray’ın derdi Sneijder…Adam Galatasaray’a biraz olsun futbol oynatıyor, arada sırada gol da atıyor. Daha ne yapsın. Selçuk’un yerini de amaya başladı. Gayet iyi… Ama onu da küstürürlerse ne olur onu bilemiyorum. O zaman yöneticiler kara kara düşünsünler…
 
 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..