Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe emin ellerde!

Fenerbahçe emin ellerde!
 

Fenerbahçe yöneticisi sayın Nihat Özbağı, Guiza' nın Gençlerbirliği karşılaşmasında yedek bırakılmasına tepki göstermiş, basına yaptığı açıklamada "Hakan Şükür' den sonra ülkemize gelmiş en iyi santrafor Guiza' dır" demiş. Ardından da eklemiş; "Gol kaçırıyor ama pres yapıyor". Bunu söyleyen FB' nin çok önemli bir yöneticisi. Yıllardır Aziz Bey' in A takımında olan önemli bir işadamı. FB' nin vizyonuna yön veren birkaç kişiden biri. Açıklama ilk duyulduğunda şaka gibi geliyor. Ancak Nihat Bey' in görevi ve konumu açıklamayı ciddiye almamıza yol açıyor.

Guiza için bazı kaynaklarda 17, 5 milyon Euro transfer ücreti ödendiği, yıllık da 3, 5 milyon ücret aldığı ifade ediliyor. Bazı kaynaklarda ise transfer ücreti olarak 14 milyon Euro, yıllık da 3 milyon Euro ödendiği belirtiliyor. Yani en iyimser ihtimalle Guiza' nın Fenerbahçe' ye maliyeti 2 yıl için 20 milyon Euro (14 + 6). Super Lig' de pek çok takımın toplam değerine yakın bir rakam. Peki bu astronomik rakam karşılığında Fenerbahçe ne almış gelin ona bakalım.

2008-2009 sezonunda,

Super Lig' de 32 maçta 11 gol, Türkiye kupasında 8 maçta 2 gol ve Avrupa Kupalarında 10 maçta 3 gol kayedetmiş. Yani toplam 50 maçta 16 gol.

2009-2010 sezonunda (devam ediyor)

Super Lig' de 19 maçta 8 gol, Türkiye kupasında 3 maçta 3 gol ve Avrupa Kupalarında 10 maçta 3 gol kayedetmiş.

Yani şu ana kadar toplam 32 maçta 14 gol.

Bu tabloyu unutmuş gözüken Sayın Özbağı çıkıp diyor ki "Hakan Şükür' den sonraki en iyi golcü Guiza' dır. Gol kaçırıyor, ama pres yapıyor". Yahu Sayın Özbağı, Guiza' nın aldığı yıllık ücretin onda birini ve o kutsal fenerbahçe formasını giyme şansını ikinci ligden vasatın üzerinde bir forvete verin, her maç Guiza ne koşuyorsa üstüne 1 km fazla koşacaktır. Mesele pres yapmak mıdır? Sizin bir golcüden beklentiniz bu mudur?

Sözleriniz büyük ihtimalle şaka idi, ancak bu beyanı ciddi vermiş olabileceğinizi düşünerek size bazı hatırlatmalar yapmak isterim.

Guiza' nın pozisyona girmesi, pres yapması onu büyük futbolcu yapmaz. Hatta onu vasat bir futbolcu bile yapmaz. Bugün Super Lig' de Guiza' dan çok daha fazla pozisyona giren ve daha fazla pres yapan pek çok forvet var.

Guiza adam eksiltemeyen, gol vuruşları kötü, kafa topu alamayan, sırtı kaleye dönük oynama becerisi olmayan, üstelik ciddi anlamda takım ile entegre olamamış bir oyuncu. Geçen sezon alışma dönemi dediniz cefakar taraftar kabullendi. Peki bu sezon ne diyeceksiniz? Diyeceğiniz bu mudur? Halen şaka olduğunu düşündüğüm bu sözleriniz mi yatıştıracak FB taraftarının sinirini. Cebindeki son kuruşu bilet parasına verip, karşılığında Guiza' yı izlemek zorunda kalan taraftarı bu sözler mi teselli edecek Guiza' nın sahadaki gol kaçırma anlarında!

Guiza' nın, yönetiminizin bir diğer hatalı transferi olan Kezman' dan ne farkı var? Kezman' da ilk sezonunda 33 maçta 11 gol, ikinci sezonunda ise 36 maçta 18 gol atmıştı. O da sağa sola deli danalar gibi koşturuyordu. O da pozisyona girmeyi biliyordu. O da saç baş yolduruyordu.

Peki bu adamı kapı dışarı edip, kovarken Guiza' yı bu kadar sahiplenmek neden? Sebebi kulübedeki gözyaşlarının sizi üzmesi mi, yoksa sezon sonunda taraftardan çekinerek zaten satmak zorunda kalacağınız bu adama biraz gaz verip, birkaç gol daha atmasını sağlayıp, satış zararınızı azaltmaya çalışmanız mı?

Sayın Özbağı, FB taraftarı 2006' dan sonra çok değişti. Artık o eski taraftar yok karşınızda. Bu demeçlere bakmıyor kimse. Herkes saha içi performansa bakıyor. Artık taraftar kötü futbolcuyu insan olarak sevdiği için alkışlamıyor. Çünkü Türkiye değişirken, Fenerbahçe taraftarı da değişiyor. Fenerbahçe taraftarı düşük maliyetine rağmen, gol krallığına koşan Kayserispor' un forveti Makukula' yı görüyor. Sert füze gibi şutları ile Gaziantepspor' lu julio Sezar' ı görüyor. Pozisyon becerisi ve düzgün vuruşları ile Baros' u iç geçirerek izliyor. Boş geçmeyen yeni transfer Jo' nun niteliklerini görüyor. Bursalı Sercan' ın hızını ve adam eksiltme yeteneğini, Sivas' lı Mehmet Yıldız' ın gücünü ve mücadelesini, Antalyaspor' lu Necati' nin takmını yönlendirişini seyrediyor. Hatta Bank Asya Ligin' de çok iyi işler yapan Buca' lı Mehmet Batdal' ı görüyor. Yedek kulübesine; sırf sizin Daum üzerinde Guiza' yı oynatması yönündeki baskınız sebebi ile demirlemiş olan Semih' in neler yapabileceğini biliyor. Haftalardır haksız yere yedek bekleyen Gökhan Ünal' ın kabiliyetini biliyor.

Soruyorum size; rica ediyorum, elinizi vicdanınıza koyarak cevap verin. Guiza bunların hangisinden iyi golcü, hangisinden iyi forvet, takımına hangisinden çok fayda sağlıyor. Hala akla, mantığa, istatistiklere ve vicdanlara rağmen Hakan Şükürden sonra gelmiş en iyi golcü Guiza diyorsanız; biz Guiza' da hata yapmadık diyorsanız; biz ona hala güveniyoruz diyorsanız diyecek de başka sözüm yok.

Demek ki Fenerbahçe emin ellerde!

 
Toplam blog
: 575
: 567
Kayıt tarihi
: 10.05.07
 
 

İlgi alanları ekonomi, para politikası, siyaset, edebiyat, futbol, Türk ve Ortadoğu Tarihi, AB ve..