Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '13

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe final oynamayı da öğrenecek!

 

Bu seviyelerde oynamayı, mücadele etmeyi öğrenmek gerekiyor, bunun için de bir şekilde son maça kadar kovalamayı başarmak.

Finalin bir golle kıyısından dönmenin en önemli sebebi tecrübesizliktir.

Benfica 3-1'i yakaladıktan sonra futbol adına ne yaptı?

Kaleci Artur ne hokkabazlıklara soyundu?

Bunu ayırt edebilmek gerekiyor. Futbolun çirkin ve karanlık tarafıydı Benfica'nın 3-1 öne geçtikten sonraki futbolu; Fenerbahçe 2-1'i tutmayı bu şekilde başarabilir miydi? Zamanı çalabilir miydi?

Evet, hırsızlık geninde olsa bunu da yapardı ancak bilmiyor, istese bile beceremiyor, oynamaya gayret ediyor.

Bu nedenle Gökhan Gönül büyük bir özveriyle kafasını rakibin ayağına uzatıyor ve belki de oyunun en önemli dakikasında sahayı terk ediyor.

Sanılması ki karanlık, kirli futbolu savunuyorum. Ama bu tarafı aşamıyor Fenerbahçe, yıllardır hep finallerini aynı taktik karşısında kaybetti.

3-1'e nasıl gelindi?

Benfica geniş alanda çok iyi pas oyunu oynayabiliyor. Bu bölgeyi çabuk geçebiliyor. Ancak ceza sahası içinde o kadar da becerikli değiller.

Tamamen Cardozo'nun üzerine kurulmuş bir oyun var ve bunu ilk maçta Egemen ile çok iyi durdurmasını becermişti takımımız.

Ancak üçüncü gol öncesinde oyuna taze girmiş Bekir'in sezon boyu Marsillie maçıyla başlayan hatalar zincirine eklediği yeni halkayla sonucu da belirlemiş oldu.

Fenerbahçe'nin yediği üç golde de müdahale, kademe ve zamanlama hatası üst düzeydeydi. İkinci golde Cardozo'nun yay içinde bom boş pozisyonda topla buluşması ve yüzünü de kaleye dönmesi golün yarısını hazırlamıştı zaten.

Savunma böyle, hücumda bir kere daha görüldü ki Sow-Webo-Kuyt üçlüsünden hangi biri saha dışında kalırsa takımın atak gücü yarı yarıya azalıyor. Yeri asla dolmuyor.

Caner, Baroni, Salih bu işi yapamıyorlar.

Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kararının altında çok ezilen bir hakem vardı sahada. Penaltı öncesinde Sow'un pozisyonu ofsayttı.

İkinci yarı takımımız lehine çok az düdük çaldı. Bu da ister istemez oyun temposunu rakip lehine de etkilemiş oldu.

Fenerbahçe büyük bir iş başardı. Bu takımın buralara gelmesi başlı başına olaydır. Fenerbahçe bunu son yıllarda peş peşe yapmaya başladı. Bu alışkanlık ister istemez takımın üzerinde rahatlık sağlayacaktır.

Bütün takıma teşekkürlerimi gönderiyorum, bize sezon sonuna kadar bu heyecanı yaşattığı için. 

 

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..