Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '18

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Forvetleri ve Benfica Maçı...

Fenerbahçe ; Benfica karşısına elindeki en iyi kadro ile çıktı.Jannsen yok,Fernandao gitmiş,Aatıf yok,Soldado yedeklerde... Öyleyse kim var..?

Benfica Jonas gibi çok önemli bir gol kralı ve santraforundan yoksun çıktığı halde ev sahibi olmanın avantajını kullanıcaktı hiç şüphesiz...

En büyük avantajları kanat oyuncularının ,oyuna ve topa hakimiyetleri sayesinde süpriz ataklar geliştirmeleri ve çoğu zaman rakip takımları buna karşı extra önlemler almaya zorlamalarıydı.

Sık sık Salvio ve Gedson ile bunu yapmaya çalıştılar. Fenerbahçe defansı kalabalık olsa da topun yere düştüğü zamanlarda topun yakınında değildi.

Bu da atakları hiç şüphesiz daha tehlikeli hale getirdi.Fenerbahçe Valbuena ve Guilano paslaşmasında rakip kalede tehlike yaratırken eski Olimpique Lyon lu nun çabası ve topu bırakışı takdire değerdi.

Benfica genelde orta alanda Grimaldo ve Cervy ile bir kaç pasta Volkan 'ın karşısına gelebildi. Fenerbahçe defansına bir takviye daha yapılmış olsa böylesine kolay atak geliştirmeleri mümkün değildi.

Skretel bu dakikalarda tüm pozisyonların hemen hemen hepsinde müthiş oynadı. Fenerbahçe orta sahası hücuma çıkarken çoğu zaman Benfica orta sahası gibi top kayıpları da yaşadı.

Benfica 'nın Cervy ile bulduğu golde Fenerbahçe defansının pozisyon alışını ve topu önleme adına yaptığı müdaheleler çok yetersizdi. Belki hızlı ve dikkatli bir bek bu akının oluşmasına engel dahi olabilirdi. Ancak Dirar ve İsla gerçekten Fenerbahçe için bu mevkide yeterli oyuncular mı..Tartmalı...

Son dakikalarda Benfica atakları üst üste geldi. Fenerbahçe eğer bu maça bir forvet ve bir de stoper transferi ile gelmiş olsa ve Ayew oynayabilse bu skor farklı olabilirdi.

En azından Fenerbahçe de Serdar Gürler gibi ayaklarına hakim ve rakibin üzerine giden bir oyuncu olmuş olsaydı ya da en azından  Galatasaray almadığı için Kasımpaşalı Trezeguet alınsaydı  işler daha da kolaylaşırdı. Böyle olunca Valbuena da yalnız kaldı. ..

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..