Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi yorum

Fenerbahçe-Galatasaray maçı öncesi yorum
 

Bu hafta sonu dünyanın en önemli derbilerinden biri oynanacak

10 NUMARALAR ÇOK ÖNEMLİ

/Galatasaray – Fenerbahçe çok önemli bir maça çıkıyor. Galatasaray 53 puanla 2.sırada. Fenerbahçe ise 52 puanla 3.sırada ama ben Fenerbahçe’nin Galatasarayın üstünde olduğunu farz ediyorum ;çünkü Fenerbahçe’nin Ankaraspor maçından alacağı 3 puan var.

/Fenerbahçe ilk yarının sonralarına doğru çok talihsiz maçlar yaşadı. Fenerbahçe –Kasımpaşa maçında Volkanın elinden kaçırdığı posizyondan sonra Kasımpaşaspora bir cesaret geldi ve maça ortak oldu. Galatasaray da ise şampiyonluğu sonuna kadar kovalayacağım havası var.Galatasarayın son oynadığı Trabzonspor maçında Galatasarayın puan kaybedeceğini tahmin etmiştim. Trabzonspor taraftarıyla bütünleşerek galibiyete ulaşmasını da ön görmüştüm. Fenerbahçe’nin ise Guiza’nın attığı golün hem Guiza’ya hem de Fenerbahçe’ye moral olmuştu.

/Fenerbahçe’nin defansıyla Galatasarayın defansını karşılaştırdığımızda Fenerbahçe’nin defansının daha agresif olduğunu görüyoruz. Blica da son oynanan Gaziantepspor maçında sarı kart görmemeye çalışması hiç te kolay bir durum değil.

*/Orta sahada iki takımın da 10 numaraları var. Arda, Trabzonspor maçında bilerek oynatılmadı bence. Fenerbahçe derbisine saklandı. Alex ise Galatasaray maçlarında güzel oynuyor.Galatasaraya karşı 5 golü var. Bu maçta atacağı aradan pasla maça damga vurabilir. Arda’nın da arkaya adam kaçırarak atacağı toplar etkili olabilir..İki takımın da diğer orta saha oyuncuları ön planda olmazlar.

/İki takımın forveti de çok ilginç. Keita , Dos Santos ve joe Ali Samiyende etkili olabilir. Fenerbahçede ise forvet bakımından pek şanslı olduğunu söyleyemeyiz. Semih formsuz. Gökhan Ünal aldığı şansı iyi kullanamadı. İster sevin ister sevmeyin Fenerbahçe’nin en iyi forveti Guiza’dır. Bu oyuncunun da istediği zaman neler yapabileceğini Beşiktaş maçlarında görmüştük.

İTİRAFLAR VE YÖNETİMLER *

/Fenerbahçe’nin yönetimi Galatasaray maçlarına çok önem veriyor. Galatasaray maçlarına ‘’bayram havasında geçiyor’’ havasında bakıyor. Galatasaray yönetimi ise neredeyse Fenerbahçe maçlarında soyunma odasına inecek ;çünkü Galatasaray antrönörleri bu maçlarda çok rahat davranıyor. Galatasaray camiası çok gergin oluyor.( <ı>Galatasaray tarafı bu maçlarda antrönörlerine güveniyor ama antrönörleri Galatasarayın güvenini boşa çıkartıyor) /*Son haftalarda Galatasarayın eski futbolcuları Fenerbahçe maçları hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulunuyor. Hasan şaş Cnn Türk’te yayınlanan bir programda ‘’ Fenerbahçe maçlarının çok stresli geçtiğini, Fenerbahçe maçlarının da kabus gibi geçtiğini’’ söylüyor. Mondragon ise Ligtv’de Oğuz Tongsirin programında ‘’ çok şampiyonluklar yaşadım ama Kadıköyde kaybetmek bana çok koydu’’ diyordu. ‘’Bir Kadıköy galibiyetinin 1 şampiyonluğa bedeldir’’ açıklaması yapıyordu.

Fenerbahçe’nin Galatasarayla yaptığı son 14 maçta Galatasarayın sadece 2 galibiyeti , Fenerbahçe’nin ise 9 galibiyetinin bulunması , 3 maçın da berabere bitmesi bu tezi doğruluyor.

DAUM AVANTAJLI

/Antranörler açısından ise Daum, Rejkarda karşı daha avantajlı. Daum Türkiye’yi tanıyor. Fenerbahçede şampiyonluklar yaşamış. Rejkard İspanyada çok başarılı olmasına rağmen burada çok başarısız. Bana göre de İspanyol hoca iyi bir antranör değil. Barcelonayı şampiyon yapmak için antranöre gerek yok. Messi’yi oyuna sal. Zaten şampiyon olursun. Daum’lu Kanarya’nın maçı farklı kazanması için Daum takımını cesur oynatması gerekir. Rejkard için de 4-5-1 sistemi uygun bir sistemdir.

FENERBAHÇE KAYBETMEZ

/Seyirci faktörü de çok önemli ama Fenerbahçe Galatasaray maçlarına rahat çıktığı için Fenerbahçe seyirciden etkilenmez. Bu maçta Orta sahalar ön plana çıkar. Defanslar pek riske girmez. Sıkıştıkları anda gelen topları ileriye atarlar. /Bu maç nasıl biter ?. Fenerbahçe kazanır veya en kötü berabere biter. Galatasarayın kaybetmesi sonucunda , Galatasaray Camiasının çok güvendiği Rejkard Türk basını tarafından topa tutulur.

Daum Kaybetmezse, bu şartlarda elde edilecek 2.lik çok büyük başarıdır. Daum kaybederse üzülmeyin Fenerbahçeliler. Bu sene şampiyon olmayız diğer seneler oluruz. Fenerbahçe’nin bu dönemlerini Gordon Milne’li Beşiktaşa benzetiyorum. Beşiktaş 3 sene kupa alamadı , daha sonralar arka arkaya şampiyon oldular.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..