Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '20

 
Kategori
Futbol
 

FENERBAHÇE GELECEĞE OYNUYOR

GELECEĞE  OYNAYAN FENERBAHÇE...
 
Fenerbahçe'nin transfer gününün son dakikasına kadar transfer yapması  doğal olarak medyanın ilgisini çekiyor.  Her şeyi bıraktılar,  sürekli bu konuşuluyor...Sezon sonuna kadar da konuşulacak gibi. 
Öyle bir alternatifli  kadro yaptılar ki, TV de herkes kafasına göre bir senaryo, kafasına göre takım yapıyor şimdi. . 
Akıl erdiremekleri ''nasıl yapıyorlar'' dan çok,  asıl konu  ekonomik olarak diğerlerinden pek farkı olmayan Fenerbahçe bu kadar transfer yaparken, diğerlerİnin  neden böyle yapamıyor olmasıdır.  
Örneğin Beşiktaş oyuncu alamıyor, ya da istediğini alamıyor,  Galatasaray oyuncu almak için oyuncu satamıyordu....
Fenerbahçe'nin rakipleri için zor zamanlar bunlar. .
Galatasaray'lı fanatik  spor yazarı Levent Tüzümen ''Fenerbahçe her transferinde rakiplerinin sinir uçlarına dokunuyor, psikolojik baskı yapıyor'' derken bu gerçeği itiraf ediyor.
Tv lerdeki Galatasaray ve Beşiktaş'ın hocaları ile yönetimlerinin transferi ben mi yaptım? veya ben mi yapmadım tartışmaları  toplantılarda ''kol kırılsın, yen içimizde kalsın'' konuşmalarıyla bastırılıyor. 
Ortada görmezlikten gelinmeyecek,  küçümsenemeyecek bir başarı öyküsü var. 
Transferin bitişinin ardından Fenerbahçe kulübü hesabı  ve sezon bütçesini de açıkladı. TFF na onaylattı. 
18 futbolcu  alıp, 17 futbolcu gönderip  bir de üstüne 8.5 milyon euro kar  etmek,  güvenilecek  bir kadro yaratabilmek  aslında  kolay  bir iş değil...
Şirketlerinde liyakata verilen  alışkanlığa  güvenip,  kurtlar sofrasında Comolinin tuzağına düşürülen başkan o zamanlar ''taraftar Ali''  idi.  Şimdi Koç Ali oldu. Ali Koç 
Taraftarın içinde  açık tribünde maç seyretmenin, taraftar isteğiyle hoca değiştirmenin  popülizmden başka bir şey kazandırmadığını, erken ve acı bir şekilde  görmüştür. .  
Siz bunca transferde bile Ali Koç'u veya bu transferlerin mimarı olduğu söylenen Emre'yi futbolcuyla  sözleşme imzalarken  beraberinde gördünüz mü?. Veya herhangi bir beyanatlarını?   Bir de geçen yıl Falcao'nun imza töreninde yanındakileri ve showlarını hatırlayın. 
Taraftar Ali , şimdi Koç Ali'dir.
Ali Koç,  giderek kaybolan güvenini yeni baştan, hem de göstere göstere yeniden kazanmıştır. 
Bütün başarı veya başarısızlıkların ana sebebinin dönüp dolaşıp ekonomi  olduğunu ve bunun da kendisinden beklendiği gibi  ancak alıştığı Koç  prensipleriyle çözüleceğini  anlamıştır.  Bakın 60 yıllık Koç şiketlerine, neden hala zirvede olduğunu anlarsınız. 
Bu hem Fenerbahçe ve hem de Türk futbolu için örnektir, milattır. 
Fenerbahçe kulübü tüm hatalardan ders alarak, gerek alternatfli, rekabete açık kadrosuyla ve gerekse uzun vadeli  ekonomik planlarıyla  günü kurtarma  düşüncesinden uzaklaşmış.  geleceğin hesaplarını yapmaya başlamıştır. 
Rakiplerinin ve medyanın asıl endişesi budur. Örnek aldıklarında da kurtuluşlarının çaresi de budur. 
Birçoğunun sinir uçlarına dokunsa da, bu Fenerbahçe  sezon boyu ilgi odağı olmaya, ve konuşulmaya devam edilecektir. 
 
N.K 
 
 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..