Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe gerçeği kazandı 1-0

Fenerbahçe gerçeği kazandı 1-0
 

Aykut Kocaman tur atladı


Viktoria Plzen 0-1 Fenerbahçe

Bu sadece bir maç sonucu değil, bu sonuca maç sonucu olarak bakamayız. Bir Türk takımı haftalardır övgüler yağdırılan Plzen takımını çaresiz bıraktı. Maçın 70. dakikasında Plzen teknik direktörü vücut dili ile çaresizliğini dile getirdi. Bu başarının arkasındaki en önemli faktör nedir hep beraber düşünmeiz gerekiyor.

Futbol fiziki gücün yanında teknik ve taktik oyunudur. Futbol bir matematiktir. Fenerbahçe takımı, uzun yıllardır seyretmediğimiz bir oyun ortaya koyarak, rakibi karşısında hiç bir an bile inisiyatifi elinden bırakmadı.

Sabırla top çevirdi, sabırla boşluk aradı, sabırla ileride orta sahada pres yaptı. Futbolcular sürekli alan değiştirerek topun Fenerbahçe de kalmasını sağladılar.

Futbol 90 dakikadır. Eleme usulü olan müsbakalarda, aklını kullanmak en önemli unsurlardan birisi. Plzen Kontra atak futbolu ile buralara kadar gelmiş. Sayın Aykut Kocaman bu maçta ki teknik ve taktiğini bütün maçlara yaymalı ve şunu anlamalıki her maça aynı teknik ve taktik ile çıkılması her zaman doğru değil. Plzen maçında olduğu gibi.

Plazen - Fenerbahçe maçı öncesi sevgili dostlarımın bana ilettiği üç beş fark olur boşuna heveslenmeyin mesajlarını saygı ile selamlıyorum.

Sahi maçı bir hakem ve ekibi yönetti değil mi?  Maçın Hakemi ile ilgili söz söyleyecek bir kişi var mı? Hakemden bahseden var mı?

YOK değil mi? Hakem maçın önüne geçmedi? Kafası rahat ve talimatsız bir maç yönetmiş olacak ki çok rahattı. Sahada hakeme yardımcı olan 22 tane futbolcu vardı onları da tebrik etmek lazım. Fakat Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu ve kısaca TFF ve MHK da görev yapan hakemleri. Fenerbahçe maçın ilk 10 dakikası hariç oyunu istediği gibi yönetti ve istediği sonucu aldı. Tebrikler Fenerbahçe diyebilmeliyiz.

Tebrikler Fenerbahçe,

 
Toplam blog
: 48
: 1239
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

Köklerim Karadenizin doğusun da doğmuş ve 1500 yıllara kadar dayanan orjinal Türk bir ailenin çoc..