Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe gümbür gümbür! Fenerbahçe 4 Bursaspor 1

Fenerbahçe gümbür gümbür! Fenerbahçe 4 Bursaspor 1
 

Fener gümbür gümbür…

Gerçekten de Fenerbahçe son dönemde oynadığı futbolla, taraflı tarafsız herkese aynı kelimeyi söyletiyor. Fener gümbür gümbür…

Hafta içi alınan Viktoria Plzen zaferinden sonra, Fenerbahçeli futbolcuların yorgun olacağı görüşü hakimdi. Bu görüşte olanlar gerçekten haklılar. Fenerbahçe bu sezon 47 resmi maç oynamış. Ve sezon sonuna kadar en az 12 maç daha oynayacak.

Sözün özü Fenerbahçe Avrupa Liginde ileri gidemese bile bir maç kesin oynayacak. Türkiye kupasında finale çıkamasa bile iki maç kesin oynuyor. 9 maçta ligde oynayacak.

Avrupa’da bu kadar maç yapan kaç takım var dersiniz Fenerbahçe’den bir maç fazla oynayan sadece Chelsea var. Real Madrid, Barcelona bile Fenerbahçe’den daha az maç oynamış.

Biz gelelim Bursaspor maçına: Bursaspor maça adeta golle başladı. Maçın 2. Dakikasında Sestak ile bulunan gol Fenerbahçe için yine kâbustu.

Sahneye Emre Belezoğlu çıktı. Sazı eline alıp öyle bir çalmaya başladı ki; maçın 12 dakikasında jeneriklik bir gol atarak, yok öyle diye isyan bayrağını göndere çekti. Maçın 22. Dakikasında Kuyt’a attığı uzun pas harikaydı. Kuyt’un vuruşunda sol direk gole izin vermedi.

23. dakikada Emre çıkıp yerine Mehmet topal girince, Fenerbahçe’nin ritmi düşer diyenler yanıldı. Fenerbahçe ilk yarı Sow’la net bir pozisyon daha buldu. Ancak kaleci başarılıydı.

İlk yarı 3-1 bitmesi gerekirken, tabelada 1-1 yazıyordu.

İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe, 50. Dakikada Meireles ile tartışmalı(!)bir gol bularak öne geçti. 75. Dakikada Kuyt’un golü Fenerbahçe’yi rahatlattı.88. dakikada Sow’un golü ise kaymağı oldu.

Maçtan sonra Aziz Yıldırım’ın soyunma odası koridorlarında hakemlere söylediği iddia edilen “Hakemliğinizi bitiririm” tehdidi ön plana çıkartılıp, hakemin sahada verdiği, ancak yan hakemin bayrak bile kaldırmadan Fenerbahçe’nin 2. Golüne yaptığı itiraz günün tartışma konusu oldu.

Fenerbahçe’nin sahada akıttığı alın terine yine saygı gösterilmedi. Oynanan futbol yine göz ardı edildi.

Fenerbahçe bunca baskıya, bunca gammaza rağmen, yoluna üç kulvarda devam ediyor. Dilerim mücadele ettiği her kulvarda zirveyi görür.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..