Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '11

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe hak etti

Fenerbahçe – Gaziantepspor karşılaşmasına kimin damga vuracağı merakla bekleniyordu fakat bu isim maalesef Hüseyin Göçek oldu. Göçek’in maçın ilk dakikasında başlayan formsuzluğunun son düdüğe kadar devam etmesi, tecrübeli düğdün bu önemli maça yeterince iyi hazırlanmadığını gösterdi ki son haftalarına girilen Süper Lig’de böylesine bir hakem formsuzluğunun tolere edilmesi son derece zor. Nitekim, eğer maçı Fenerbahçe kazanamamış olsaydı bugün yine birçok futbolseveri kendinden soğutan bir futbol gündemi ile karşı karşıya kalmamız işten bile olmayacaktı.

Fenerbahçe

Fenerbahçeli oyuncuların, son düzlüğe girmenin gerektirdiği gibi, rakibini baskı altında tutması, çok koşması ve sonuna kadar mücadele etmesi son derece takdire şayan fakat bu kazanma arzusunun gerginliğe ve zaman zaman kontrolsüz bir güce dönüşmesi sarı lacivertliler için olumsuz etkiye sahip. Zaten Fenerbahçe’nin, Gaziantepspor gibi ligin en güçlü takımlarından biri karşısında, ondan neredeyse iki kat daha fazla topa sahip olmasına rağmen bu üstünlüğü bir türlü skora yansıtılamamasının yegâne sebebi doksan dakika boyunca sahip oldukları gerginlikti.

Gaziantepspor

Konuk takım cephesinde belli ki Tolunay Hoca, meslektaşı Ertuğrul Sağlam gibi Kadıköy’den üç puan çıkarmayı hiç aklına getirmeyip bir puana razı bir anlayışı benimsemişti fakat bu “kapalı” anlayış sadece oyunu tek taraflı bir gösteriye dönüştürmekle kalmadı aynı zamanda kırmızı siyahlıların mevcut orta saha ve hücum potansiyelini de etkili kullanamamasına neden oldu.

Sonuç

Maçın geneli düşünüldüğünde, her ne kadar gol, organize bir ataktan ziyade baskı sonucu gelmiş olsa da, üç puana rakibine oranla kazanmayı daha fazla isteyen, daha çok mücadele eden ve neticede hak eden taraf ulaştı. Tabi maçtaki tek golün neredeyse Fenerbahçeli oyuncular kadar Hüseyin Göçek’i de rahatlattığını unutmamak gerek.

Şampiyonluk Yarışı

Böylelikle Fenerbahçe, Bursaspor, Eskişehirspor ve Gaziantepspor serisinden toplamda yedi puan çıkardı ve rakibinin aynı üçlüden kaç puan çıkaracağını beklemeye koyuldu. Bu maçların iki takımın da son haftalardaki en zorlu karşılaşmaları olduğu düşünüldüğünde Trabzonspor’un, sahip olduğu puan avantajı da dâhil olmak üzere bu üç maçtan alacağı toplam puan ligin sonu hakkında çok önemli bir fikir sahibi olmamızı sağlayacak. Şayet bordo mavililer bu zorlu dönemeci kayıpsız atlatırsa mutlu son için çok büyük bir avantaj elde edecek, aksi takdirde alınamayan her üç puan ibreyi Fenerbahçe’ye çevirecek.

Metafizik

Fenerbahçe’nin aldığı üç puanın bir son dakika golü ile gelmesi şampiyonluk yarışının metafizik boyutunu da bir kez daha gündeme taşıdı. Bu galibiyet ile daha önce rakibi Trabzonspor’da bulunan “son dakika şansı” avantajında şartları eşitleyen Kadıköy ekibi Gaziantepspor galibiyetinin ardından kendi kozu olan “Trabzonspor ile çekişmelerde mutlu sona ulaşmak” teorisini telaffuz etme lüksüne ulaşmış oldu.

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..