Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe havlu değil, hava attı! 4:2

Fenerbahçe havlu değil, hava attı! 4:2
 

Hep böyle oynayın, isterse kazanmayın!


Turkcell Süper Lig'de sona doğru yaklaşırken ligin zirvesinde ve dibinde heyecanlı maçlar izliyoruz. Fenerbahçe için kötü bir sezon malum. Mehter Marşı eşliğinde iki ileri bir geri ilerliyor. Hasta adam desek değil, komada desek hiç değil canla başla mücadele ediyorlar canları isteyince. Olan biz taraftarlara oluyor, takıma güvenimiz azalıyor. Ama çıkmadık candan da umut kesilmiyor işte!

Hacettepe maçından sonra olduğu gibi Sivasspor maçından sonra yapılan konuşmalardan anladık ki, takım maçtan önce medyada çıkan haberlerden ve konuşulanlardan haberdar. Dalga geçilmek, önemsenmemek artı motivasyon sağlıyor. Sivasspor'un İstanbul'a gelirkenki havası ve Mehmet Yıldız'ın ve Bülent Hoca'nın bol bol konuşması Uğur Boral başkanlığında bizim çocukları etkilemiş. Roberto Abisi; "Bugün benim için oynayacaksın ve gol de atacaksın!" demiş. Uğur, Roberto Abisini kırmadı ve çifte gol attı, golleri de ona armağan etti. (Fenercell reklamındaki ağabey-kardeş ilişkileri gerçekmiş meğer!)

Ya kaptan Alex? haftaiçi, "benden yapamayacağım şeyler bekleniyor," türünde açıklaması vardı, bugün gol pası verirken öyle bir fırladı ki, "ofsayt!" diye itiraz etti rakip oyuncular! o ne koşuş öyle! Verdiği paslar, yaptığı asistler milimetrik hesaplanmıştı, bugün ilk defa rakibine sert bir faul bile yaptı Alex. Sinirliydi, hırslıydı ilk defa yüzünde acımasız bir ifade vardı. Sarı kartı da gördü itirazdan. İkinciyi göstermedi hakem, o kadar çok eli cebine gitti ki ilk yarı, ikinci yarıda baktı ki, Sivas'ta kazanma hırsı ve potansiyeli kalmamış, bari gündeme ben oturmayayım, dedi. Bu da benim fikrim. Semih de çok gergin ve hırçındı nedense?

Maç daha ilk dakikalarda fırtına gibi başladı, 4. dakikada Mehmet Yıldız gol orucunu bozdu, haftalardır 11 gole demir atmıştı, 12'den vurdu. Gerçek cimbomlu oldu Fener'e gol atarak, şimdiye dek hiç atamamıştı. zaten Sivasspor'un 2-1 biten Sivas'taki maç dışında Fener'e karşı galibiyeti yok. 8 maçta bir galibiyet. Gol erken geldi ve de UĞUR'lu geldi, hemen 1 dakika sonra Uğur kafa golü ile cevap verdi. Sonra 25. dakikada Murat Sözgelmez ile yine öne geçtiler, 2 dakika sonra Semih cevap verdi. Sonra 34. dakikada yine Uğur'un güzel kafa golü.

İlk yarıda tam 5 gol vardı. kaçanlar da cabası. Sivassporlular diğer maçlarına göre daha rahat oynadı ya da güçsüz bir Fener bekliyorlardı, ilk köşe vuruşunu 90. dakikada buldular. Fenerbahçe'nin 9 tane köşe vuruşu var, biraz dikkatli kullansalardı farklı bir galibiyet olurdu, belki 4 gün sonraki kupa maçını düşünerek farkı açmadılar, rakibi kızdırmamak gerek, değil mi?

Takım bugün tam günündeydi, inşallah böyle devam eder, Deivid gol ataklarını başlattı ama çok iyi değil, eski Deivid'i arıyor tribünler. Lugano her zamanki gibi çok iyiydi, 6. golünü de attı, Alex ile yarışıyor, tescilli gol krallarını geçti çoktan. Gökhan Gönül yine mükemmeldi, Uğur Boral ve Vederson da. Vasat oynayan Deniz ve Deivid dışında hepsini beğendim ben.

Bu hafta Fenerbahçe'nin kazanma haftası, Paf Takımı, 2-0 kazandı. Fenerbahçe Acıbadem, İller Bankasını 3-0 yendi. Voleybol Erkek Takımı lider ve güçlü Arkas'ı set vermeden 3-0 ile geçti. Geçen hafta hepsi de yenilmişti.

Birbirlerinden etkileniyorlar mı ne?

Maçtan önce herhangi bir duygu yoktu içimde. Yenersek biz devam, yenilirsek lider Sivasspor tam gaz devam. Ben de herkes gibi "biz şampiyon olamazsak, Sivasspor olsun!" diyenlerdenim. Onlar kazansaydı, can-ı gönülden tebrik edecektim. Fortis Türkiye Kupası'nda da öyle. Onların kazanması Avrupa'da yer almaları açısından güzel ve anlamlı olur, biz her yıl Avrupa'dayız zaten. Bizim için kupanın önemi sadece dile düştüğümüz 26 yıllık hasret işte, bir alsak değeri kalmayacak kupanın, sıradanlaşacak.

Yarı finalde Ankaraspor'u Beşiktaş kolay geçecek, çünkü Ankaraspor gerileme devrine girdi, iki haftadır yenemiyor. İkinci yarının flaş takımı Denizlispor, Mesut Bakkal ile mucizeler yaratıyor, bugün Gaziantepspor'u da 2-0 yendiler. Bizim yenemediklerimizi evire çevire yeniyorlar. Helal olsun!

Bugün Premier Lig'deki temsilcimiz Tuncay da Liverpool'a gol attı, ayakta alkışlandı. İyi ki gitti Tuncay, büyük ilerleme var onda.

Haftaya 8 Mart'ta yepyeni stadında Kayserispor bekliyor Fenerbahçe'yi, işte bu maç zor geçecek. Hem yeni stadın hevesi, hem iki haftadır puan kaybetmenin acısını çıkarmak isteyecektir Kayserispor'un gladtayörleri. Ligde en çok çekindiğim takım, güçlü olmalarından değil elbette, Galatasaray'ı taklit etmelerinden (Ne de olsa aynı renkteler), sert geçiyor onlarla oynadığımız maçlar. Atanacak hakem de önemli bu arada.

Bekleyelim görelim! Puanı kırkladık, Sivasspor'un en az gol yiyen takım ünvanı da Kayserispor'a aktardık.

Biz bu hafta işe yaradık!

İyi geceler!
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..