Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '12

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe için Muhteşem Yüzyıl...

Fenerbahçe için Muhteşem Yüzyıl...
 

Fenerbahçe Galatasaray deplasmanından mutlu döndü...


Son yazımızda Fenerbahçe için küllerinde doğan  takım  demiştik . Fenerbahçe ‘ nin bu maçı zor da olsa kazanacağını da eklemiştik.  Nitekim öyle de oldu.  Nedeni şu idi. Fenerbahçe kendine güven açısından bu sezon en verimli dönemini yaşıyordu.  Çünkü bu sezon Fenerbahçe de yaşanan gelişmeler hem takımı hem de taraftarını fazlası ile meşgul etmişti.  Ancak son dönemlerde takım ‘ın birlik ve beraberliği eskisi gibi idi.  Kenetlendiler ve başardılar.

 

Galatasaray ‘ ın kendi saha avantajını da kullanarak forvette oynayan gol ayakları Elmander ve Necati yi orta sahadan Selçuk ve Engin ile iyi besleyerek gol pozisyonlarına sıkça girmesi bekleniyordu. Ama bu neyi değiştirir ki  ?  Tarih hiçbir zaman güzel futbolu yazmadı. Oysaki skorları her zaman tarihi ile birlikte hatırladık.  Fenerbahçe akılcı oynadı.

 

 Deplasmanda oynadığını bilerek tüm hatları ile hücuma çıkmayı denemedi . Aksine Moussa Sow ‘ un fazla markaja alınacağını bildiği için  Ziegler ve Caner gibi kanat oyuncularını ceza sahası içine taşımaya çalıştı.  İlk golde de oluşan boşluğu bu şekilde İsviçreli değerlendirdi.

 

Ziegler  zaten ilaç gibi bir futbolcu. Hem koşuyor,Hem oyuna katkı veriyor, hem de fırsatçı…Tıpkı performansı biras azalsa da fuleli koşuları ve driplingleri ile Slovak stoch ve son zamanlarda ofansta defansta 2 kişilik oynayan baroni gibi.  Bu oyuncuların performansının bu kadar artması da sanırım farklı bir güç ile açıklanabilir. İnanç…

 

Üstelik Fenerbahçe orta sahası Mehmet , Ziegler  ve  Stoch gibi oyuncuları ile  Galatasaray’ın çok daha fazla pas yapması ve yardımlaşması yüzünden düştüğü zor durumlara ,hatta ceza sahası içerisinde çok daha fazla pozisyon vermesine rağmen oyunu bırakmadı. Maçın sonlarına doğru da bu takipçiliğin meyvesini aldı.

Galatasaray bu maçta rakibine oranla daha güzel, olumlu ve pozisyon açısından zengin bir futbol oynadı. Ancak unuttukları tek şey bu maçın diğer Galatasaray maçlarına göre önem ve konumunun daha farklı olması idi.

 

Kaleci Volkan ‘ ın da güzel kurtarışları ile ‘’ Hayatının Maçını ‘’ oynaması ile Fenerbahçe kendine geldi ve şampiyonluğa inancını arttıran bir sonuç aldı. Fenerbahçe artık yarışa bu galibiyetle iyice ortak oldu..

 

http://zoomlabakalim.blogspot.com/

https://twitter.com/#!/oguzakdeniz

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..