Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '15

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe için yeniler ve eskiler ve Pereira...

Fenerbahçe için yeniler ve eskiler ve Pereira...
 

Fenerbahçe'nin Shaktar karşısında ki ilk 11'ine baktığın anda bundan daha iyi bir kadro çıkarılamazdı diyorsun zaten..Hazırlar sahada,soru işaretleri kenarda..Hoca gerçekten modern futbolun gereklerini en azından şimdiye kadar antremanlarda hep verdi.Kurduğu takım da öyle sıradan oyunculardan oluşmuyor.

Fenerbahçe nin rakibi geçen senelerde ki yıldız oyuncularının bir çoğunu yitirsede halen etkili bir takım. Brezilyalı oyuncularının kalitesi biraz azalsa da oynamaya çalıştığı futbol aynı... Bunu bilerek ve oyun içerisindeki hakimiyeti Nani ye vererek başladı Fenerbahçe. Ancak en büyük sorunları hücumda iken top kaptırdıklarında ya da rakibe geniş alan bıraktıkları anlarda düzgün bir blok savunma yapamamaları.

Defansif anlamda geriye çekildiklerinden hem rakibe boş alanlar bırakıyorlar hem de etkili bir pres koyamıyorlar. Dün gece ilk yarıda Alex Teixeria öyle rahat çalımlar ve şutlar attı ki Volkan 'ın oyunu takip edişi ile pozisyonları bertaraf etti Fenerbahçe..

Taison un taşıdığı toplar ile zaten hızlı bir takım olan Shaktar her defasında Fenerbahçe ceza sahasında kendini buldu. Fenerbahçe nin en büyük kazanımı Nani ve Fernandao uyumu şüphesiz...Göreceksiniz bu ikili birbirini her geçen maç daha iyi tanıyacak ve daha verimli olacak. Diego da biraz kıpırdanma olsa da halen eski mücadeleci futbolundan çok ama çok uzakta...

Fenerbahçe' nin zamana ihtiyacı olduğu kesin ama yine de rakibe kendisinin bulduğu pozisyonlardan daha net gollük pozisyon fırsatlarını vermesi iyiye işaret değil. Ama bir sonraki maç için  deplasmanda en az kendi evlerinde olduğu kadar şansları var...

 

 

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..