Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '13

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe Konuşulmazsa Ne olur...

Fenerbahçe Konuşulmazsa Ne olur...
 

Zamanın doğruları gösterme konusunda ne kadar usta olduğuna Fenerbahçe ' nin son aylarda yaşamış olduğu süreçlerden sonra daha çok inanmaya başladım. Hatırlayalım.Çok değil ; Bundan yaklaşık 2 ay kadar önce Teknik Direktör Kocaman ' ın istifasını isteyenler,Başkan ' ın mutlaka gitmesi gerektiğini savunanlar , Fenerbahçe ' nin oyun kalitesinin çok kötü olduğunu iddia edenler..Bu liste böyle uzayıp gider.

Ancak şu an itibarı ile Fenerbahçe Uefa Kupasında son 4 ' e kalmış durumda..Lig de ise durumu hiç fena değil.Peki ne oldu ; Öncelikle Fenerbahçe hiç bir zaman iddia edildiği gibi çok kötü bir futbol oynamadı. Oynasa zaten ilk 5 sıra içerisinde bile olması mümkün değildi.Aragones döneminde oynanan futbolu ne çabuk unuttuk. Hatta Kocaman ' ın Fenerbahçe sinin ligin ilk 6 haftasında almış olduğu eleştirileri de.

Sadece fazlası ile defansif oynamaya alışmış  ve bazı oyuncularına aşırı yük binecek şekilde kolektif futbol dan uzaklaşmıştı. Ancak devre arasında iyi bir hazırlık dönemi ile Webo ile Ziegler gelince takım ' ın 2 önemli eksiği giderilmiş oldu.Emre den ise hala tam kapasite ile yararlandığını söylemeyiz. . Lazio maçı asla ölçü değil . Çünkü bir İtalyan takımından daha çok bir Orta avrupa takımı gibi oynadılar. Ancak Fenerbahçe ' nin elediği Pflizen ' de Napoli yi elemişti. Dolayısı ile Fenerbahçe iyi veya kötü yoluna önemli takımları eleyerek devam etti.

 

Oyuncular arasında ki takımdaşlık ta bu bağlamda güçlendi. Sonuç olarak Fenerbahçe ' nin ne günlerden nerelere geldiğini görmek çoğu zaman Şampiyonluk denen olgu ile birleştirildi.Oysaki Klüp zaten Futbol da her zaman iddialı olmasının yanısıra diğer tüm Amatör branşlarda da büyük ilerlemeler kaydetmişti.

Bence asıl Benfica maçı bu takım ' ın neler yapabileceğini görmek için ölçü olacak . Ancak herşeyden önemlisi Fenerbahçe  gündemden biraz da olsa uzaklaştı. İşler iyi giderken zaten hep böyle olur...

 

http://zoomlabakalim.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 383
: 900
Kayıt tarihi
: 24.12.10
 
 

..... ..